12-05-16

Marathon nr 133 ... Maasmarathon ... zondag 8 mei ... 4u54

Lange dag geweest ... 's morgens om 03u30 opgestaan ... om 04u15 vertrokken richting Roeselare ... Christ opgepikt ... en dan samen door naar Visé ... aangekomen omstreeks 07u20.
Het beloofde een superwarme dag te worden ... we wilden meelopen met de pacer voor 4u30 ... normaal moest dat Marc zijn ... maar door de één of de andere reden was Marc er niet en stond er een dame als pacer ... ze vertelde dat ze het ook nog maar wist van de avond ervoor.
Dus meegelopen met haar ... maar ze liep ietsje te onregelmatig ... kilometers aan 5:55 en daarna kilometers aan 6:20 ... en constant zo van die onregelmatige tijden ... ik neem dat die dame niet kwalijk, want ze deed haar best om ons tegen halverwege een voorsprong te laten hebben om het iets zwaardere tweede deel te kunnen aanvangen.  Maar voor mij was het alleszins moeilijk lopen, soms moest ik me haasten om mee te kunnen en andere kilometers moest ik me inhouden omdat ik te snel wou lopen.
Nu, aan km 19 à 20 besliste we om ons eigen, trager tempo verder aan te houden ... vooral mijn beslissing, want ik wist enorm van de warmte ... 28 graden in het dal was het ... pfffff ... zweten en blazen ... veel drinken en jezelf onder water zetten!!

En het ging echt aan geen kanten ... veel wandelen was mijn deel ... Christ bleef bij mij lopen ... veel ambulances gehoord en gezien ook ... heel vervelend ... lopers langs de kant van de weg die uitgeput neer zaten ... echt iets waar ik o zo bang van ben ... ik wil mezelf nooit zo opblazen zenne ... liever trager en gezond aankomen ... en zo hebben we het dan ook maar gedaan hé ... gezond aangekomen!!!

De 133ste zit er op ... op naar nr 134 ... als pacer voor 5 uur in de Great Breweries Marathon op zondag 5 juni ...

Maar eerst nog op vrijdag 13 mei de Ten Miles in Aalter en op zondag 29 mei terug als pacer in de 20 km van Brussel ... yeeehaaa!!!

16:23 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-16

goeie, zware training

Deze morgen om 07u30 afgesproken met Nico voor een 20er in Oostende.

Het plan was om 2 toerkes van 10 km te lopen en tussenin had ik een drankstop voorzien aan mijn oto … deze morgen vroeg al 2 blikskes cola, een flesje spuit en een flesje plat water in mijn oto gestopt (dedju, die zitten daar nog in).
Efkes voor tijd vertrokken richting Middelkerke … eerst een stop om de werken aan de Couckedoze te bezichtigen … en daarna richting Duinenwegje … al vlug (veel te vlug, want ik was mis) het Duinenwegje verlaten en hop, duin omhoog, duin omlaag … serieuze kuitenbijters …. daarna via domein Walrave (efkens plat) terug de duinen in …. miljaar … toch efkes gezweet zenne … vooral toen Nico op het einde kop trok en ik me moest haasten om mee te kunnen :-)

In Middelkerke ne cola gedronken … en dan terug via het hard zand op het strand … was er wel moeilijk lopen, veel water nog op 't strand, dus beiden zuipendenatte voeten … laatste stukje teruggekeerd op de dijk met de wind in de rug … eindelijk es zalig lopen … pfff … serieus goeie training achter de kiezen … 20,26 km in 2u12 … tevree ….

Achteraf nog een kiekske gaan eten in de Koekoek … altijd leuk … goedkoop en lekker … jammergenoeg waren we de eerste eters (11 uur pas)  … dus nog een kiekske van de avond ervoor … goed doorgespoeld dus maar met een dubbele cola en een halve liter bier ….

Nu nog boodschappen halen voor Inge …. prachtig weer, zonnetje, terrasje … wat moet een mens meer hebben?????

13:30 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |