30-04-16

Rotterdam en Antwerpen

Hoi, ondertussen zijn we al 2 marathons verder.

Eerst liep ik op 10 april 2016 mijn tiende keer de Rotterdam Marathon … een plezier!
Veel te rap gestart eigenlijk … ik had een tempo aangehouden om 4u12 te lopen … maar op km 32 een klop van jewelste gehad … toch nog kunnen finishen in 4u27 … een tijd waarmee ik heel tevreden ben natuurlijk.
Achteraf mocht ik nog op het podium om een speciale medaille te ontvangen … en zo ben ik dus de enigste Belg die 10 keer Rotterdam liep.  Vanaf nu mag ik om de 5 jaar terug op het podium … ik hoop natuurlijk Rotterdam nog zoveel mogelijk te lopen … kwestie van mijn voorsprong als beste Belg daar een beetje uit te breiden natuurlijk :-)

De week erop was het dan de beurt aan de Marathon van Antwerpen … ik mocht pacer spelen voor de 5 uur groep … dat wil zeggen dat je een tempo moet lopen van 7 minuten 6 seconden per kilometer … voor het gemak liepen we aan 7 minuten per kilometer … ten eerste dat telt makkelijker … en ten tweede zo hou je nog iets over voor de laatste kilometers en kan je nog een beetje vertragen zodat iedereen in je groep aankomt en kan je zelfs nog deelnemers oppikken … 't was een geslaagde dag … aangekomen in 4u57m58s … iedereen weeral tevreden en marathon nr 132 op mijn lijstje!

En nu? Wel, op zondag 8 mei 2016 loop ik nr 133 … de Maasmarathon in Visé … tijdje geleden dat ik daar nog es liep … vermits Inge die dag moet werken … ideaal voor mij dus!  Ik ga er proberen met de pacer van 4u30 mee te lopen … rustig tempo en ik weet dat hij dat altijd perfect doet … 't is trouwens de pacer die ons in 4u30 binnenbracht op mijn 100ste marathon in Oostende!

Veel getraind al dit jaar zenne … nu ongeveer 860 km … nog nooit liep ik zoveel … enkel oppassen van blessures natuurlijk .. maar gelukkig loop ik nooit rap!

Deze middag loop ik nog es een kortere wedstrijd … ex-dorpsgenoot Marnix vroeg me om in mijn vroegere hometown Gistel de 10 km te lopen … 15u30 … en 't paste net … dus deze namiddag een uurke lopen, misschien nog es proberen om rapper dan 10 km per uur te lopen … achteraf een pintje natuurlijk en vanavond een frietje stekken!!!!

Toe loatre ...

13:28 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-16

zenuwachtig

Morgen, zondag 10 april, marathon nr 131 … back to the roots … back to where it all began … Rotterdam.

10de deelname … maakt het speciaal … Super Marathon Master kan ik morgen worden … als eerste Belg ooit!!

Maar nog belangrijker dan dat … straks FCB-Kwek … en die MOETEN we winnen … kunnen we eventueel Gent op 7 (of is het nu 8) punten zetten … en daar ben ik … nu toch nog … veel zenuwachtiger voor dan voor de Rotterdam Marathon :-)

Morgenvroeg vertrek ik om 05u00 vanuit Oostende … verwachting is om omstreeks 07u30 in Rotterdam te arriveren … allé op de Park en Ride waar we dan de metro nemen naar het centrum.  't Is dan nog een 2tal uurtjes wachten tot de start om 10u00 stipt … tijd voor vanalles en nog wat … waarschijnlijk zien we er wel terug veel bekenden … 

Ik denk van mee te lopen met de pacers van 4u30 … moet kunnen met de conditie van vandaag, denk ik toch.
En lukt het niet … dan lukt het niet hé ...

'k Moet alleszins finishen voor 15u15 … want dan mag ik op het podium voor de huldiging … weeral zenuwen :-)

Voila, toet loatre … 'k ga een pastake eten … met een Omerke natuurlijk!!!

11:32 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-16

Beetje van 't goeie teveel

Weekske in verlof dus ...

Vorige zaterdag 20,00 km gelopen in en rond Oostende, met in de late namiddag nog een wedstrijden van uiteindelijk maar 9,25 km.
Dinsdag Aktivia in Winkel gelopen met Veerle T en Veerle B, goed voor 18,25 km.
Donderdag Aktivia in Torhout gelopen met Christ, weeral 27,61 km erbij.
Vrijdag naar Lauwe getrokken voor weeral een Aktivia, samen met Veerl T en Roeland, 19,03 km uiteindelijk.
Vandaag in Koekelare, terug een Aktivia, samen met Marnix, Christ en Nico Vdv en hupla, nog es 20,23 km.

Dus tot nu toe op 7 dagen tijd : 114,37 km.

Normaal stond vanavond nog een wedstrijdje van het Oostends Criterium op mijn programma, maar ik moet bekennen : 'k ben moe!
't Is eigenlijk genoeg voor deze week … misschien laten vallen … KVO-FCB kijken en daarna Barca-Real.
Rust kan ook deugd doen hé …
Morgen loop ik sowieso niet … Inge is thuis … 't zal mooi weer zijn en we zullen er es samen van genieten ..

Toe de noaste ki!!!

13:12 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |