13-11-15

oefenmarathon ...

Woensdag 11 november stond de halve marathon Deinze-Bellem op mijn programma ... een halve marathon georganiseerd door JC Aalter, waar ik nog lid was, en waar ook Nico aan meehelpt organiseren.

Normaal dien je eerst met je wagen naar Bellem te rijden, daar kan je de bus nemen naar Deinze om van daaruit de halve marathon naar Bellem te lopen.
Maar op dinsdagavond kreeg ik het idee om van Bellem naar Deinze te lopen en zo een volledige marathon te lopen.
Ik had wel geen geluk in mijn eerste halve marathon, voortdurend windop natuurlijk ... wel ietsje te rap gelopen, want een eindtijd van 2u10 ... daarna een vers truitje aangetrokken en al om 13 uur terug gelopen ... eigenlijk een half uurtje te snel, want officieel start de halve marathon pas om 13u30.

Groot was natuurlijk de verbazing aan de bevoorradingsposten toen ik daar als eerste aankwam hé ... goed uitgelegd wat er gebeurde konden ze er toch mee lachen ... immers, iemand die aan mijn trage snelheid als eerste passeert, dat zijn ze daar niet gewoon wi ... en dan nog met mijn rugzakje aan :-)

Uiteindelijk werd ik slechts ingehaald door de eerste loper net aan het 10 km paaltje ... hij keek es naar mij, zag dat ik ook een borstnummer aanhad en zei dan : "haak maar je karretje aan!"
Ja, dat ging wel niet wi ... ik liep 10 km per uur en hij waarschijnlijk wel 17!!!

Vermits ik nu windmee had, en vermits mijn conditie en gewicht wel op punt staan, de tweede halve marathon gelopen in 4 2u07, wat een eindtijd werd van 4 uur 17 minuten 42 seconden ... mijn snelste marathon van het jaar dus!!! (telt wel niet mee natuurlijk).

Achteraf verse kledij aangetrokken en na 1 drankje alweer naar huis ... ik kreeg het koud en 's avonds hadden we nog volk thuis ... dus es verstandig geweest.

Gisteren was ik ietsje minder verstandig, een halve dag verlof genomen, met Inge een stukske gaan eten ... beetje teveel gedronken en toen ik thuiskwam met de fiets mijn voet verzwikt dedju ... deze nacht een paar keer wakker gekomen van de pijn ... dus effe rusten hé ... waarschijnlijk (maar dat beslis ik pas definitief morgenmiddag) ga ik de Zevenheuvelentocht van nu zondag in Nijmegen aan mijzelf moeten laten voorbijgaan ... we zien wel ...

toe loatre ...

14:37 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.