27-08-15

beslist!!!

Gisterenavond een harde beslissing genomen : ik loop GEEN 12 uur in Nijvel!!!

Heel spijtig, want ik was er echt klaar voor ... op alle vlak zelfs ... fysisch stond ik er ... mijn gewicht zat perfect ... en mentaal stond ik heel sterk ... ik zou mijn doel bereiken!!!

Maar ... ik moet nu verder denken ... op zondag 13 september staat de In Flanders Field marathon op het programma ... maar vooral : op zondag 27 september loop ik de marathon van Berlijn ...

Stel dat ik toch start in Nijvel ... en ik voel nog steeds mijn hamstring ... en ik loop daar een nog ergere blessure op ... dan mag ik de rest van het najaar ook vergeten hé ... dus effe wijs zijn (moeilijk wi) ... en nog een weekje rust inbouwen ... 14 dagen rust zullen mijn conditie niet ruïneren hé ... en ik kan terug fris en blessurevrij opstarten naar het najaar toe!

Voila, knop omdraaien nu ... want ik droomde al een drietal maanden van deze 12 uur ... 't is zoals met de voetbal ... we spelen niet meer in de Champions League ... we spelen waar we horen in de Europa League ...

Toe loatre ...

08:27 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-15

Hamstringblessure ...

Dedju hé ... ik had het vorige week al es gevoeld ... soms es een lichte steek in mijn rechterhamstring (niet in mijn linker zoals ik op fb plaatste) ... zaterdag liep ik dan met enkele vrienden een Aktivia in Wervik ... en na zo'n 15 km begon het opnieuw ... tempo ietsje vertraagd en beslist om niet meer te lopen tot zaterdag 28 augustus in Nijvel.

Dedju, 'k was net zo goed bezig ... maar, wie weet, waarschijnlijk heb ik wel geen verrekking of zo ... en geneest het heel snel.

'k ga duimen voor mezelf ...

Toe loater ...

15:45 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-15

Hout vasthouden ...

Hout vasthouden ... want de form blijft goed ... net als het gewicht ...

Laatste 3 trainingen aan meer dan 10 km per uur gelopen ... en het voelde telkens perfect aan ... 

Gewicht : al meer dan 5 weken onder de 80 kg ... zelfs al 77,7 kg gehaald!

Deze week en volgende week enkel korte loopjes ... uitzondering gemaakt voor morgen, zaterdag ... nog es een trage 18 km om het af te leren ... en dan enkel nog rusten voor volgende week zaterdag, de 12 uur van Nijvel ... ik zie het volledig zitten!

Laatste werkdag van de week vandaag ... en op vrijdag volgt 's avonds het klassieke pintje drinken bij mijn vriend Kurt in Gistel ... al jaren een gewoonte ... van 17 uur tot 18u30 altijd van de partij!!!

Morgenvroeg dan 18 km ... dan thuis een beetje opruimen en om 18 uur kijken naar Zulte-Waregem tegen FCB ... make us proud FCB!

Zondagmorgen dan een ontbijtje met Inge in de Caruso (thx voor de attentie!) ... en tegen 11u30 naar Middelkerke voor het aperitiefconcert ... zal een leuk weekendje worden dus!

Toe loatre ...

09:19 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-08-15

Marathon nr 125 : Monschau in 5 uur 17 minuten

Tijdje geleden sedert mijn laatste blogje … ben dan ook in verlof hé!

Zondag liep ik mijn 125ste marathon in Monschau, ik had al 2 keer eerder deze marathon gelopen … en ik herinner me dat deze samen met de La Roche Marathon één van de zwaarste was die ik al gelopen had.
En toch blijf ik er naartoe komen hé … 't is dan ook een prachtige marathon … als het weer mooi is hé!

Om 03 uur 's morgens opgestaan, om 03u30 vertrokken naar Monschau … de marathon start immers om 08 uur … een aangenaam uur voor mij … dan ben je er immers vroeg vanaf en heb je nog iets aan je dag …. natuurlijk minder als het zover is hé ...

Heel goed gelopen … telkens wel al wandelend als het bergop ging … en ik was heus niet de enigste die dit deed, als ik rond keek zag ik iedereen wel wandelen bergop!  Traagste kilometer was 11 minuten 24 seconden … wat dus uitzonderlijk traag is!
Snelste kilometers waren km 32 en 33, in 5:24 en 5:27, dus ietsje sneller dan 11 km per uur … toegeven, het was bergaf, maar ik ben tevreden dat ik dit nog kon na meer dan 30 kilometer … de conditie zit duidelijk goed … net zoals mijn gewicht trouwens … die twee gaan blijkbaar goed samen!

Sedert gisteren weet ik dat Inge moet werken op zaterdag 29 augustus … dus ik kan de 12 uur van Nijvel lopen!
Mijn doel is om 84 km te lopen … 2 marathons dus … haalbaar?
Ik denk van wel, ik zou graag de eerste marathon lopen in 5 uur (een tijd die voor mij heel doenbaar is) en dan heb ik nog 7 uur om een tweede te lopen … 
En als het mislukt?  Ja, dan heb ik het toch geprobeerd hé … wie niet waagt, niet wint!

Morgen start ik terug met trainen … de obligate 3 dagen rust na een marathon hebben me deugd gedaan … 't was nodig ook, mijn bovenbenen waren volledig verzuurd van deze zware bergmarathon!

Gisterenavond zijn we met de fiets naar de Paulusfeesten geweest … eerst ploegvoorstelling KVO … ja, 'k moet es gaan checken wie er allemaal speelt hé … tenslotte moet ik zondag gaan supporteren voor hen tegen de mauve uit Brussel!

Wel pintje teveel gedronken gisteren … pff … 'k sta daar te kijken naar die ploegvoorstelling … kijk ik toevallig een beetje naar rechts .. en wie zie ik daar staan … een klasgenoot van toen ik nog in het 5de middelbaar zat in Brugge … tevens ook mijn makker in die tijd … ontelbare uren hebben we versleten in de café's in Brugge … tijdens de lesuren wel te verstaan hé … zo nauw namen we het nooit, de Rik en ik.  Ik wist dat Rik in Tielt werkte en woonde, maar zag hem maar es om de zoveel jaren terug … meestal dan nog op Club … want hij is ook een diehard!
Blijkt nu dat hij verhuisd is naar Oostende … een appartementje op ongeveer een km van bij ons … zouden die caféjaren terugkomen??????

Toe loatre ….

11:40 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |