12-08-15

Marathon nr 125 : Monschau in 5 uur 17 minuten

Tijdje geleden sedert mijn laatste blogje … ben dan ook in verlof hé!

Zondag liep ik mijn 125ste marathon in Monschau, ik had al 2 keer eerder deze marathon gelopen … en ik herinner me dat deze samen met de La Roche Marathon één van de zwaarste was die ik al gelopen had.
En toch blijf ik er naartoe komen hé … 't is dan ook een prachtige marathon … als het weer mooi is hé!

Om 03 uur 's morgens opgestaan, om 03u30 vertrokken naar Monschau … de marathon start immers om 08 uur … een aangenaam uur voor mij … dan ben je er immers vroeg vanaf en heb je nog iets aan je dag …. natuurlijk minder als het zover is hé ...

Heel goed gelopen … telkens wel al wandelend als het bergop ging … en ik was heus niet de enigste die dit deed, als ik rond keek zag ik iedereen wel wandelen bergop!  Traagste kilometer was 11 minuten 24 seconden … wat dus uitzonderlijk traag is!
Snelste kilometers waren km 32 en 33, in 5:24 en 5:27, dus ietsje sneller dan 11 km per uur … toegeven, het was bergaf, maar ik ben tevreden dat ik dit nog kon na meer dan 30 kilometer … de conditie zit duidelijk goed … net zoals mijn gewicht trouwens … die twee gaan blijkbaar goed samen!

Sedert gisteren weet ik dat Inge moet werken op zaterdag 29 augustus … dus ik kan de 12 uur van Nijvel lopen!
Mijn doel is om 84 km te lopen … 2 marathons dus … haalbaar?
Ik denk van wel, ik zou graag de eerste marathon lopen in 5 uur (een tijd die voor mij heel doenbaar is) en dan heb ik nog 7 uur om een tweede te lopen … 
En als het mislukt?  Ja, dan heb ik het toch geprobeerd hé … wie niet waagt, niet wint!

Morgen start ik terug met trainen … de obligate 3 dagen rust na een marathon hebben me deugd gedaan … 't was nodig ook, mijn bovenbenen waren volledig verzuurd van deze zware bergmarathon!

Gisterenavond zijn we met de fiets naar de Paulusfeesten geweest … eerst ploegvoorstelling KVO … ja, 'k moet es gaan checken wie er allemaal speelt hé … tenslotte moet ik zondag gaan supporteren voor hen tegen de mauve uit Brussel!

Wel pintje teveel gedronken gisteren … pff … 'k sta daar te kijken naar die ploegvoorstelling … kijk ik toevallig een beetje naar rechts .. en wie zie ik daar staan … een klasgenoot van toen ik nog in het 5de middelbaar zat in Brugge … tevens ook mijn makker in die tijd … ontelbare uren hebben we versleten in de café's in Brugge … tijdens de lesuren wel te verstaan hé … zo nauw namen we het nooit, de Rik en ik.  Ik wist dat Rik in Tielt werkte en woonde, maar zag hem maar es om de zoveel jaren terug … meestal dan nog op Club … want hij is ook een diehard!
Blijkt nu dat hij verhuisd is naar Oostende … een appartementje op ongeveer een km van bij ons … zouden die caféjaren terugkomen??????

Toe loatre ….

11:40 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.