11-05-15

marathon nr 123 : Steenbergen, BK 24 uur … 101,611 km

Zaterdagmorgen om 10 uur vertrokken, samen met mijn schoonouders in hun mobilhome naar Steenbergen.
Vol van de zenuwen natuurlijk.
Net na 12 uur daar aangekomen … onmiddellijk veel bekenden gezien .. leuk … en allemaal vol van de zenuwen zenne … ik was niet alleen!

Met een groepje ons nummer gaan ophalen in het Kromwiel .. en dan terug naar de mobilhome om nog effe te rusten … het kon niet rap genoeg 15 uur zijn!

Om 15 uur gestart … achteraf gehoord dat we met 54 waren … nochtans ik had niet het idee dat we met zovelen waren … 

Rustig gelopen .. ik had geen uurwerk, noch gps aan … dus gewoon op het gevoel lopen .. wel wist ik dat ik voortdurend zou moeten vertragen … 8 per uur wou ik lopen … maar dat is moeilijk zenne … toch lukte het me om te lopen aan een tempo waarbij ik me goed voelde … een tempo waarvan ik vond dat ik het nog uren zou kunnen volhouden!

Maar er was een hevige wind en op een moment begon het serieus te regenen … uren aan een stuk zelfs … heel vervelend … gelukkig had ik genoeg verse kledij bij … en gelukkig had ik genoeg regenwerende kledij bij!

Ik liep mijn eerste marathon in ongeveer 5u30 … denk ik hé … want dat heb ik niet zo goed bijgehouden … toen besliste ik om verder te wandelen … dat was mijn plan van voordien eigenlijk al … tijdens de nacht wou ik gewoon stappen en dan de volgende dag herbeginnen met lopen … ja, als je dit nog nooit gedaan hebt, weet je niet echt goed wat te doen hé!

En het wandelen vlotte heel goed … iets voor middernacht viel de wind weg … het regende niet meer … eigenlijk was het zelfs heel leuk om te lopen, wandelen, enzoverder ...

De uren tikten voorbij, traag maar zeker … maar zeker traag … net zoals mijn tempo ...

Omstreeks 01u30 kreeg ik een probleem … ik wou een bocht nemen naar links, en ik ging naar rechts … de volgende bocht was naar rechts, en ik ging naar links … oei oei, problemen met de coördinatie dus … tijd dus voor een rustpauze .. effe herbronnen … mijn schoonpa stond toevallig klaar en zei : "ja maar, je hebt gezegd dat ik je niet mocht binnen laten om te slapen".  Ik zei dat ik enkel effe wou rusten en dat ik 100 % zeker verder zou doen.  Dus 2 uur gerust … niet geslapen, want dat kon ik niet … en ik wist van anderen dat je dan toch geen zin meer hebt om te lopen … om 3u30 rechtgekropen … verse kledij aan … en terug wandelen … en het liep plotseling beter en beter … de uren vlogen plots voorbij … omstreeks 06u00 begon het klaar te worden … schitterende zonsopgang zelfs … heerlijk om al wandelend wakker te worden Knipogen

Mijn schoonmama zou om 8 uur mij van lekkere warme pannenkoeken met een taske koffie voorzien … maar toen ik in de mobilhome binnenkwam, had ik nikske honger … ik had dan ook iedere ronde iets kleins gegeten en gedronken … ik kon nieks meer binnenkrijgen … ik werd zelfs moe … normaal, maar het mocht eigenlijk niet!

Dus me een uurtje neergelegd, wel gezegd, ik ga niet slapen en jullie sturen me terug op pad he!

Maar na dat uurtje had ik geen enkele zin meer om verder te doen … ik was moe … ik was versleten … pfff ….

Mijn schoonouders, Christ en Katrien, Bart … ik kon ze allemaal overtuigen dat dit niet goed was voor mijn gezondheid en dat ik aan mezelf moest denken …. en toen kwam Els langs … ge doet verdorie verse kleren aan , en je zorgt dat je binnen de 5 minuten terug vertrokken bent!  En ze maakte indruk op mij .. en inderdaad, ik vertrok opnieuw!!!

Met verse moed … ondertussen was de mist opgekomen … het was frisjes op het parcours … maar het was aangenaam om in die temperaturen verder te doen!

Ondertussen had ik al vernomen dat mijn 2 tegenstrevers niet in aanmerking kwamen voor het eindklassement … 1 ervan was niet komen opdagen en de andere had  geen VAL-nummer … dus de eerste plaats kon mij niet meer ontsnappen!!!!

Enkele rondjes verder kwam ik op het parcours plots mijn schoonbroer en schoonzus, Dennis en Katrien met mijn petekind Bo en zijn zusje Keesha tegen … super!

Toen besliste ik : ik ga 100 km lopen en dan stop ik voor vandaag!
De voorlaatste maal passeerde ik de finish : 99,300 km … verdorie … nog een toerke lopen …
Dus 101km611m werd mijn eindresultaat … supergelukkig en supertrots … serieus traantje gelaten zenne!

Nadien een paar lekkere Jupiler's gedronken en toen het eindsignaal weerklonk samen met mijn schoonouders terug naar huis … en een flesje Cava opgedaan natuurlijk ...

Officieel ben ik nr 1 bij de Heren + 50 bij het Belgisch Kampioenschap 24 uur lopen … de titel van Kampioen van België draag ik niet omdat ik daarvoor minimum 175 moest gehad hebben … maar ik voel mezelf de enige, echte Kampioen van België!!!!

Het was zwaar .. het was onmenselijk zwaar … NOOIT MEER!!!

Toen ik maandagochtend opstond, viel de schade behoorlijk mee … zware voeten, zware benen … ik had er toch bijna 2,5 marathons opzitten … en toen begon ik al opnieuw te plannen : WANNEER VOLGT MIJN VOLGENDE 24 UURS LOOP????

Ja hoor, die komt er zeker … en ik ben er zeker van : de volgende keer loop ik 120 km!!!
Wedden???

En voila, hier mijn oorkonde van KAMPIOEN VAN BELGIE!!!

Het blijft in de familie … de mama van mijn schoonma was officieel Kampioen van België op de weg … en mijn schoonma was, net zoals ik, officieus Kampioen van België op de piste … dank je wel, Opoe en Marainne om voor mij te zorgen wi!!!
En hopelijk is het nu de beurt aan één van je kleinkinderen om ook die titel te mogen dragen … ik ben er alvast SUPERTROTS op!!!!

 Mathilde Samyn.jpg

schoonouders.jpg

M50.jpg

16:35 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat meneer de kampioen van Belgie !
en als ge na 1 dag al uitkijkt naar een volgende, da zal die der wel komen, succes met het nagenieten, herstellen en tot ergens te lope dan he
gr Veerle

Gepost door: jogginggirl | 12-05-15

Leuk verslagje weer..100 km en belgisch kampioen ..dat pakken ze je niet meer af.. Dikke vette proficiat Koen !!

Gepost door: walter | 13-05-15

De commentaren zijn gesloten.