19-03-15

prik ... prikken ... veel te veel prikken

Maandag dus afspraak in het AZ Damiaan te Oostende voor mijn jaarlijkse gastroscopie ... iets wat ik helemaal ontzie ieder jaar.

Inge terug mee ... ja, want ze spuiten mij plat zenne ... en ik mag dan niet meer met de auto rijden hé ...
De allereerste keer (zo'n 11 jaar geleden) was het nog zonder verdoving dat ze die buis in mijn keelgat stopten ... dedju, heb ik afgezien ... walgen, boeren laten ... zweten, ambetant zijn ... ik kan er niet tegen hé ...

Dus maandag me mooi op het bedje gelegd ... linkermouw omhoog gestroopt en pikuurke erin van de verpleegster.
Dedju, zei ze, ik zit er naast ... opnieuw proberen dus maar ... dedju hé .. en ik heb een heilige schrik van naalden ... dus nogmaals proberen, deze keer meer naar mijn pols toe ... en ... dedju hé ... weeral ernaast ... ze zei dat ik heel smalle aders ... dus effe proberen in mijn rechterarm ... en ja ... de derde keer ... was nog de juiste keer niet ... weer ernaast!
Dus ... andere verpleegster op het appel ... terug in mijn linkerarm ... een vierde keer ... en weeral niets ... weeral naast de ader ... dedju hé ...

Toen vroeg ze : "mag het zonder verdoving, want dit lukt blijkbaar niet?"
Ha neen hé, zo komen we niet overeen ... dat wou ik niet zenne!

Alternatief was terugkeren en onder narcose van een anesthesist .... volle dag in het ziekenhuis ... 
Ok, dan moet het maar zo hé ... ik wil direct een afspraak maken!

Maar ... ze wou toch nog een laatste keer proberen ... een vijfde keer dan maar ... in mijn rechterpols ... miljaar ... dat deed pijn zenne ... maar .... een paar tellen later was ik buiten bewustzijn!!!!
Uitslag van het onderzoek was ok ... geen verslechtering van het probleem ... ik heb namelijk een maagklepje die niet goed meer sluit ... daarom komen zure maagsappen in mijn slokdarm terecht ... en dat is pijnlijk en zeer ongezond ... dus neem ik nu al jaren (en voor de rest van mijn leven) iedere dag mijn pilleke om een laagje te leggen in mijn maag.
Er werden wel stukjes uit mijn maag genomen om te onderzoeken ... maar daar heb ik nog geen uitslag van ...

En thuis hebben ze natuurlijk weer volop genoten van mijn moment van afwezigheid hé ... het eerste uur dat je wakker bent, weet je gewoonweg niet meer wat je zegt of doet ... je bent volledig in de war ... pff ... ik zei onder andere tegen mijn werk dat ik 's avonds om 21  uur wel terug verder zou komen werken ... en ik heb mijn jongste zoon ook het een en het ander beloofd ... maar ik geloof er niks van natuurlijk ... ze kunnen zeggen wat ze willen hé!

En deze morgen naar de huisdokter voor mijn jaarlijkse bloedafname ... weeral een prikje erbij ... I'm like a junky now!!!!!

15:01 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.