24-10-14

Lappenmand

Na de marathon van Brussel op zondag 5 oktober … die ik als pacer liep voor 5 uur … ben ik 's nachts wakker gekomen zot van de pijn in mijn rechterbovenbil … geen kramp … maar stekende pijn.  Ik wist niet waar gelopen van de pijn.
De maandag, tijdens de dag, verbeterde dit … maar de nacht van maandag of dinsdag weeral … in het midden van de nacht … wakker gekomen van de hevige pijn.
Op dinsdag terug gaan werken … en de pijn verdween weer.
Maar dinsdagnacht weeral wakker gekomen van de pijn … 't was omstreeks 3u30 en 'k heb geen oog meer dichtgedaan.
Pfff … naar de dokter gaan?????
Nee, volgehouden en inderdaad … tijdens de dag verdween de pijn terug.
En .. belangrijk … de volgende nachten waren die hevige pijnen ook voorbij.
Dan begin je te denken … wat zou dit geweest zijn????

Eerste idee van mij was … je hebt nu 4 zondagen na elkaar een marathon gelopen … en de laatste, die in Brussel … die is toch niet van de poes hé …. misschien een beetje overbelasting?

Ok, dan rusten we wel effe hé …. slechts 1 keer gelopen in 14 dagen tijd dus … en dat lopen, dat ging, maar ik mocht wel niet rapper lopen dan 8 km per uur … van zodra ik rapper liep dan kreeg ik terug pijnscheuten.
Dus ….. een volledige week rusten en dan naar de marathon van Amsterdam.
Ik was tenslotte ingeschreven en mijn hotel was ook betaald.

Op zaterdag 18 oktober daar aangekomen … ingecheckt … startnummer opgehaald en dan nog iets gaan eten in 't stad.

Op zondag 19 oktober stond ik dus om 09u30 aan de start in het Olympisch Stadion … ergens wel met een klein hartje … want zou dit wel lukken … eerste 5 km geen probleem … maar vanaf dan voelde ik de pijn terug opkomen … dedju hé … iets vertraagd, maar de steken gingen niet meer weg … dan beginnen te denken … of, ik vertraag naar 8 km per uur en loop verder … of, ik vertraag en geef ergens op …. beslist om op te geven aan een keerpunt aan km 14 .. van daaruit kon het niet zo ver meer zijn naar de finish in het Olympisch Stadion … en vooral : ik wil nog lopen dit jaar zenne!

Uiteindelijk bleek het nog 6,5 km tot aan de finish … 6,5 km die ik gelopen heb aan 7,8 km per uur (en pijnloos).
Dan begin je natuurlijk te denken … waarom ben ik nu gestopt?????
Maar het besef was er wel dat ik er toch verstandig aan heb gedaan hoor!

En … op maandag dan direct naar de sportdokter hé … geen verrekking … geen scheur … maar wel een contractuur ..

Beslissing : 2 weken sportverbod (zelfs niet gaan fietsen of serieuze wandelingen maken).
3 weken 3 x per week kiné volgen!

En voila, mijn eerste 3 beurten kiné zitten er op … en nog niet gesport natuurlijk … ik zou wel willen zenne … maar ik voel dat de bil er nog niet klaar voor is … normaal zou ik voorzichtigjes mogen beginnen om maandag 3 november … maar als ik voel dat het niet genezen is, dan wacht ik liever nog een weekje … er staan immers nog enkele hele mooie wedstrijden op het programma voor eind dit jaar! (te beginnen met de 7 heuvelloop in Nederland op zondag 16 november)

Kaarsje branden …..

Dus voorlopig hou ik me maar bezig met mijn favoriete voetbalclubje hé … gisteren een drawke tegen Kopenhagen … flauwe wedstrijd, maar we verliezen tenminste niet … zondag tegen de eendjes … ollemolle no Bruhhe!!!!

Toe loater ...

11:33 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.