29-04-14

Marathon nr 111 : Antwerpen : 4 uur 59 minuten 9 seconden

Op vrijdagavond nog de Corrida in Torhout gelopen, van ons bendje waren we slechts met 3, Veerle T en Nico waren er ook.

Ik was van plan om precies 1 uur te lopen over de 10 km … tijdens de eerste 2 kms volgde ik een groepje die een mooi tempo liep … toen ik op mijn gps keek zag ik dat we aan een tempo van 11 km liepen … vermits ik me goed voelde bleef ik maar dat tempo lopen en ik kon zelfs nog iets versnellen … eindtijd 52 minuten 5 seconden of 11,5 km per uur … heel tevreden, maar eigenlijk wel iets te snel als voorbereiding op mijn marathon … nu ja, we zouden wel zien hé!

Op zaterdag dan maar gerust … geen risico's genomen!

Op zondag dan toch maar met de auto naar Antwerpen vertrokken, om 5 uur opgestaan, om 6 uur vertrokken.
Auto gezet aan Park en Ride Melsele en van daaruit met de tram naar de start … was dan slechts 250 meter wandelen meer.

Aangekomen mijn nummer gaan ophalen, de nodige tshirts ontvangen en me naar de hal van de pacers begeven.
Ballon aangebonden en dan nog overal een beetje bekenden tegengekomen, leuk!

Aan de start direct enkele mensen die foto's namen met ons, als pacers … ik liep samen met Marc.
Ons tempo bedroeg 7 minuten per kilometer … zo hadden we normaal gezien aan de finish nog 4,5 minuten over … maar we wisten natuurlijk wel dat er op het einde nog door velen zou gewandeld worden.
En inderdaad, op het einde hadden we niemand meer bij ons … Marc die kon een jonge dame nog ietsje vlugger binnenloodsen en ik bleef bij een mijnheer die het zeer moeilijk kreeg in de laatste 3 kilometer … ik probeerde hem op te peppen, maar het lukte niet meer voor hem … ik denk dat hij 5 minuutjes na de 5 uren is aangekomen … jammer, maar het lukt hem wel een volgende keer.
Zelf had ik ook problemen, vanaf de laatste kilometer had ik een enorm opgeblazen gevoel in mijn maag … er lag precies een baksteen op … na de finish ben ik direct warme kledij gaan aantrekken en kwam ik Veerle B, Philippe en Kristof tegen.
Kristof voelde zich ook niet goed … ik had het gevoel dat ik zou hyperventileren en misschien ook wel overgeven, daarom beslisten wij om een beetje rond te wandelen en ons ergens op een terrasje te zetten uit de zon, maar waar we ook nog effe naar de 10 Miles konden kijken.  Al die terrasjes waren natuurlijk volzet en dan hebben we ons maar in 't stad op een terrasje gezet waar we een beetje een fris windje hadden … zo konden we een beetje gekomen … na een uurtje of twee waren we allebei een beetje beter en zijn we dan maar terug naar huis vertrokken.

't Was een heel leuke dag … jammer van de misselijkheid achteraf natuurlijk!

Op maandagmorgen moest ik dan naar de dokter om mijn oren uit te spuiten … let op, ik hoor nu terug alles hé!
Vermits mijn dokter zelf triatlons loopt, en dus wel iets kent van sport … vroeg ik hem wat dit zou kunnen geweest zijn.
Ik zei hem zelf wel dat ik dacht dat ik teveel sportdrank had gedronken, toen ik hem vertelde dat het AAdrank was, zei hij me direct dat het zeker daardoor kwam … er zit immers veel te veel suiker in AAdrank … en klopt, ik herinnerde mij dat ik zelfs vroeger op de één of de andere marathon ook al es last had van mijn maag door het drinken van AAdrank 

Dus … lesje geleerd … opletten daarmee … niet teveel meer van drinken!

Voila, nu terug 3 dagskes loopverlof … alles goed laten herstellen … vanaf donderdag weer goed trainen en dan aftellen naar zondag 11 mei de marathon in Praag!!!

Toe loater ...

13:39 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.