14-04-14

Marathon nr 110 : Rotterdam in 4 u 26 m 18 s

Fantastisch leuke dag gehad!

Op zaterdag werd ik nog gebeld door Veerle om te vragen of ik niet samen wou rijden met hen naar Rotterdam.
Dus zondagmorgen om 6 uur afgesproken op de Park en Ride … maar ja, ik op één Park en Ride en zij op een andere natuurlijk.
Gelukkig waren ze slechts een drietal kilometer van elkaar zodat we zonder grote vertraging konden vertrekken.
Omstreeks 8 uur waren we op Park en Ride Slinge in Rotterdam … natuurlijk hadden we al een paar keer misreden in Rotterdam … nu ja, de Park en Ride daar was ook wel heel slecht aangeduid!

Daar de metro genomen naar het beursgebouw in Rotterdam … daar mochten we onze startnummer ophalen … en daar stond Peter ook al te wachten.
Rustig de expo bekeken … er stond dan ook maar 1 kraampje meer!
Daarna ons naar de verkleedtenten begeven … wedstrijdkledij aan en het werd al vlug 10 uur … tijd dus om ons naar de startvakken te begeven … zij stonden alledrie een paar vakken voor mij, dus spraken we af om achteraf af te spreken in de verkleedruimtes.
Het jaarlijkse optreden van Lee Towers "You'll never walk along" en dan vertrokken voor 42,195 km.

Het was prachtig loopweer (voor mij mocht het zelfs nog ietsje warmer) en zoals gewoonlijk stonden er weer massa's enthousiaste rotterdammers ons aan te moedigen.

Ik had de bedoeling om mee te lopen met de pacers voor 4u30 … en op het einde ietsje te versnellen … als dat nog zou kunnen natuurlijk.
Het tempo kon in gemakkelijk aan … één ding was enorm vervelend … doordat je in zo'n grote bende loopt, loop je ook heel dicht bij elkaar en is het risico om te vallen er steeds … ontelbare keren een tik gekregen tegen mijn enkels, tegen de onderkant van mijn schoenen … verschrikkelijk … al moet ik wel toegeven dat ik onbewust dit ook wel een paar keer gedaan heb met mijn voorgangers!

Eigenlijk is het veel plezanter om zelf te pacen … dan loop je tenminste voor je groep uit … en doordat de ballon ietsje achter je hangt, lopen de mensen ook ietsje verder van je!

Nu, ik bleef goed volgen … aan iedere drankpost efkes wandelen om te drinken (anders lukt dit niet) … ondertussen waren de pacers al verder aan het lopen … maar steeds kon ik tamelijk eenvoudig terug inhalen.
Aan km 30 kreeg ik plots een probleempje … ik moest naar het grote toilet … dedju hé … gelukkig wist ik dat we vanaf daar in het bos liepen … dus aan km 31 de zijkant in en een grote boodschap gedaan (toiletpapier heb ik uit ervaring steeds bij mij) … maar daar verlies je natuurlijk veel tijd door hé … toen ik terug de baan opkwam was de 4u30 groep reeds heel ver van me weg.
Dus besliste ik om hen niet meer in te halen en mijn tijdsplan te laten varen … gewoon mij eigen tempo lopen vanaf dan.
Dit lukte me ook een paar kilometer maar ik zag dat ik onbewust toch aan het inhalen was op die pacers … dus dat tempo blijven lopen en ja … vanaf km 34 of zo was ik terug bij hen … herbeginnen dus!

Aan de bevoorradingspost van km 35 besloot ik om een tandje bij te zetten … en ja … kilometertijden van 5:36 en zelfs een 5:18 plots … en ik bleef sneller lopen tot aan de bevoorradingpost van km 40 … vanaf dan liet ik het tempo serieus zakken en was het eigenlijk genieten geblazen … die laatste kilometers waar het publiek je onvoorwaardelijk steunt … heerlijk!

4:26:18 … dus nog een kleine 4 km voorsprong op de 4u30 groep!

Achteraf vlug droge kledij aan en terug huiswaarts met Veerle, Philippe en Peter. (nog es merci voor het vervoer)

Toffe dag gehad … Rotterdam, u was weeral schitterend … 't was mijn achtste keer daar … er volgen er zeker nog!

 

foto.jpg

 

10:13 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.