15-12-13

Loopweekendje

Vrijdagavond was ik ingeschreven voor de Kerstloop in Brugge … normaal zou Christ meelopen, maar hij lag met koorts in bed.
Dan maar alleen naar Brugge vertrokken … veel FCB-truitjes gezien … ik had gedacht om traag te lopen (op zaterdag had ik immers een marathon) … toch iets te vlug gelopen … 10 km in 01u01m31s … toch een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden … veel lopers … veel sfeer … doe ik zeker volgend jaar opnieuw!

Op zaterdagmorgen dan om 08 uur afgesproken op de carpoolparking in Merelbeke met Veerle T, Philippe en Kristof.
Samen naar Kampenhout gereden … we waren ongeveer 1u15 te vroeg … maar dat stoort nooit!
Veel bekend marathonvolk daar zenne!

Om 10 uur gestart, samen met Kristof … we liepen een tempo van 06:10 per kilometer … na 2 km echter was het van datte … ik moest naar het grote toilet dedju … gelukkig waren we toen net het bos ingedoken … dus dat probleem was snel opgelost!
Echter … toen ik terug vertrok voelde ik onmiddellijk dat het niet meer snor zat … oververmoeide benen … en 't was nog 40 km dan!
Aan km 16 begon ik dan nog pijn te krijgen in mijn linkerscheenbeen …. helse stekende pijn … vermits we rondjes van 7 km liepen dacht ik er serieus aan om aan het punt van 21 km op te geven …. de pijn was te … toch nog een rondje proberen bij te lopen, ik dacht, ik probeer nog eentje en dan geef ik wel op aan km 28.
De pijn verdween niet … maar was toch ietsje minder … dus maar volgehouden tot het einde hé … we waren nu zover!
Ik wist dat ik tussen 4u50 en 4u55 zou aankomen … maar natuurlijk 4:59:59 zou veel mooier zijn hé … aangekomen aan de sporthal buiten blijven wachten tot de tijd in mijn voordeel verstreek Lachen.  Jammergenoeg had Ruth en de moaten gezien dat ik op 10 meter van de streep was … maar na minuten nog altijd niet binnen!  Dus kwamen ze kijken wat er scheelde buiten … en ja, dan ben ik maar naar binnen gelopen hé … 04:59:04 … vijftigtal seconden te vroeg he!

Na de marathon waren we gevraagd bij Ruth en Koen voor een hapje en een drankje … leuk … merci wi!

Voila, 'k ben toch trots op deze marathon … 'k heb heel veel karakter moeten tonen om hem uit te lopen … maar 'k heb het gedaan!

En mijn scheenbeen?  Ja, het doet pijn … en zit een rode plek op vandaag … goed ingesmeerd met pijnstillende zalf … en nu een paar dagen rusten hé … hopelijk gaat het over … want volgende week zaterdag is de volgende en laatste marathon van het jaar : Aalter, de bosmarathon … en de 100 ste marathon van Joeri … FEESTJE!!!

11:00 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.