21-10-13

Marathon nr 103 : Amsterdam in 4 uur 18 minuten 23 seconden

Met wat vrees zaterdagvoormiddag naar Amsterdam getrokken ... de grote vraag was hoe mijn rechterbil zou zijn?
Ik had, nogmaals, een ganse week geen enkel loopje gedaan ... 4 weken aan een stuk enkel op zondag een marathon gelopen dus!
Gans de week gerust om te kunnen genezen ... en ... wonder boven wonder ... slechts 1 maal iets gevoeld in die bil ... aan kilometer 1, maar dat was meer omdat ik er zelf aan dacht ... het zat dus tussen mijn oren.
Toen ik zondagmorgen om 05u30 opstond was het serieus aan het regenen in Amsterdam ... om 6 uur ging ik ontbijten (ik was helemaal alleen in de zaal) ... hetzelfde ontbijtje als bij al mijn marathons ... twee witte pistolets met kaas en 2 taskes thee ... toen ik de zaal verliet, was er nog altijd geen mens in de zaal.
Dan maar terug naar mijn kamer ... valies gemaakt en naar de auto gebracht (die mocht ik immers onder het hotel laten staan) ... en dan nog efkes gerust op de kamer.
Het begon op te klaren ... het regenen was over .... gelukkig maar!
Uitgechekt in het hotel en met de metro naar de start ... ik was er om 08u30 ... een uurtje voor de start dus.
Het plan voor vandaag was om 4u19 te lopen ... 10 minuutjes sneller dan de vorige 3 marathon dus ... zo moest ik mezelf niet echt forceren ... belangrijk, want dit jaar is New York het doel!
En het liep vlot ... alle kilometers in iets minder dan 10 km per uur ... de kilometers vlogen voorbij ... in Amsterdam staat ieder jaar meer volk te supporteren ... en dan gaat het iets sneller natuurlijk!
De laatste 2 km heb ik echt genoten ... het tempo serieus laten zakken en mezelf amuseren ... ik was toch ietsje te snel.
Uiteindelijk 4:18:23 ... heel tevreden daarmee ... en dit is precies, op de seconde na, 10 minuten sneller dan vorige week in Eindhoven Lachen

Na de wedstrijd direct de auto in om op tijd thuis te zijn voor KVK-FCB ... door een file en omleiding in Breda jammergenoeg een half uurtje te laat toegekomen ... pfff ... 't was toch niet goed .... 4-1 nederlaag ... dus me not so happy!
Next time better!

We maken dit wel goed in de beker!

En nu ... eerst 3 dagskes rust (zoals altijd) ... en dan iedere dag 5 km rustig lopen tot aan de New York City Marathon binnen 14 dagen ... hopelijk gaat hij door dit jaar!

aankomst.jpg

 

08:16 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fijn dat de bil er ook zin in had en je niet in de steek heeft gelaten.
Succes in NY, en tot die tijd geen blessures oplopen.

Gepost door: John | 21-10-13

De commentaren zijn gesloten.