30-09-13

Marathon nr 100 : Oostende in 4 uur 30 minuten 19 seconden

Dolgelukkig!!!!!

Eerst en vooral wil ik al mijn slechte moaten, vrienden en familie bedanken ... niet alleen diegenen die er gisteren bijwaren ... maar diegenen die mij jarenlang ook gesteund hebben ... en waarmee ik al heel veel plezier beleefd heb!

100 marathons ... weet je, ik ben er trots op!!!!

Maar 'k ben ook blij dat ik er ben ... de laatste maanden voelde ik immers een enorme druk op mijn schouders ... het mocht gewoonweg niet meer fout lopen ... alles was gepland ... iedereen wist ervan ... maar je moet nog altijd die deksels 42,195 km lopen hé!

En ... ik heb er nu 100 ... maar er waren er gisteren bij die hun eerste marathon liepen ... er waren er gisteren bij die hun "zoveelste" marathon liepen ... er waren er gisteren bij die een PR liepen ... er waren er gisteren bij die gewoonweg de marathon uitliepen ... voor iedereen : dikke proficiat en een eindeloos respect ... 100ste, eerste of elvendertigste ... je moet het tenslotte maar doen hé!!! Proficiat!!!!

's Morgens redelijk vroeg opgestaan ... pistollekes gehaald bij de bakker ... de bakkerin keek tamelijk raar naar mijn nieuwe kapsel, lol!  En ... dikke problemen 's morgens ... ik kon niet kakken! Raar maar waar, voor het eerst in 100 marathons kon ik niet!  Misschien dat die problemen plots stoppen he!

Om 08u30 vertrokken naar Oostende, eerst naar het station om Veerle Tesse op te halen, daarna naar de finish en start-plaats.
Veel te zenuwachtig natuurlijk ... gelukkig veel bekenden tegengekomen ... de tijd ging redelijk rap voorbij, gelukkig maar!

Om 10u00 start ... we vertrokken samen met de halve marathon ... mooi groepje ... we liepen met de ballon voor 4u30.
Eerste 15 km had ik lastig ... ik voelde het tempo niet aan ... soms ging het me te traag, soms ging het me te snel.
Maar ... uit ervaring weet ik nu al dat dit in mijn meeste marathons zo is .... vanaf km 20 of zo kom ik in het goede tempo en dat loop ik die marathon wel vlotjes uit aan dit tempo ...

En zo was het ook ... de kilometers vlogen voorbij .... enkel vanaf km 40 had ik het nog effe moeilijk ... ook een beetje door de emoties die loskwamen ... 't was dan ook een supergroepje waar ik mee liep ... k' ga vandaag geen namen noemen om niemand te vergeten sorry!

Laatste km .... ik moest van het groepje voor hen uit lopen ... hard moeten werken om de tranen onder bedwang te houden .... speaker riep mijn naam af ... gans de familie (broer met familie, schoonzusjes met familie en natuurlijk mijn eigen Ingetje, zonen en schoondochter, thx allen) ... veel slechte moaten en vrienden, jullie ook van harte bedankt om er te zijn!

En dan ben je over die finish, krijg je van de organisatie een speciale medaille aangeboden (super, thx Marathon van Oostende en André Mingneau) ... superfles gekregen van JC Aalter (thx) ... speciale vlag van het SMC (super, gastjes!) ... pak van mijn hart, I did it!!!!

Goeiedag gezegd tegen zoveel mogelijk mensen .. hopelijk vergat ik niemand ... indien wel, sorry daarvoor ... maar ik had ogen tekort gisteren om iedereen te zien.

Douche genomen en dan te voet naar 't stad ... café Hemingway ... pintjes drinken en heel veel kadokes ontvangen ... aan iedereen : heel erg bedankt ... heel fijne attenties ... en : bijna alles had te maken met drank en FCB ... jullie kennen mij blijkbaar heel erg goed!

't Was een heel leuk feestje ... ik heb ervan genoten ... jullie hopelijk ook ... net even nageteld ... we waren met 71 gisterenavond!!!
Lekker veel pintjes gedronken ... thx om erbij te zijn .... en goed thuisgekomen iets na 23 uur!!!

Goed geslapen ... deze morgen om 06u45 opgestaan (nochtans in verlof) ... en nog aan het nagenieten!!!

't Zal een rustig dagje worden ... toe loatre ... en nogmaals allemaal bedankt!!!

jc aalter.jpg

medaille en startnummer.jpg

medailledoosje.jpg

pintje drinken.jpg

 

truitje achterkant.jpg

 

10:38 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat Koen met uw 100ste marathon , volgens nen Anderlechtspeler niet gelopen , maar ge moet het godverdomme maar doen . Op naar de volgende !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 01-10-13

Proficiat hoor ! Ik loop volgende zondag mijn vierde, dus heb nog wat achterstand :-)

Gepost door: maaike | 01-10-13

Proficiat. Ik heb 1 marathon gelopen en ik denk niet dat er nog bijkomt. Daarom alle respect voor je prestatie.

Mvg,

Jan

Gepost door: Jan Van der Straeten | 01-10-13

mooi feestje gemaakt achteraf zo kennen we je en sterk hoor 100 marathons op 8 jaar tijd, ik zie me er nooit aan zo veel te geraken (1tje op 5 jaar voorlopig:))

Gepost door: Peter | 03-10-13

De commentaren zijn gesloten.