22-07-13

Marathon nr 98 : 6 uur van Aalter : 44,00 km

Drink veel water en vermijdt zware inspanningen ... de ideale aanbeveling om es 6 uur te gaan lopen bij een temperatuurtje van plus 30 graden in Aalter!!!!

De dag begon nochtans goed ... de avond ervoor ook trouwens, om 02u45 's morgens thuisgekomen van het Wooshafestival ... en veel te veel pinten gedronken natuurlijk!!!
Om 06u30 opgestaan ... broodje gebakken (aangebrand natuurlijk) en vertrokken naar Roeselare om Katrien Rogiers op te pikken ... om bijna 9 uur waren we in Aalter.
Nummer opgehaald en terug veel bekenden aan de start ... veel bekenden die kwamen supporteren ook trouwens (en zelfs 2 facebookvrienden voor het eerst live gezien) ... bedankt voor de supporters trouwens die serieus meehielpen met het toereiken van water en het ons voorstuwen!

Meer dan 30 graden!  Zotten waren het die hiervoor in aanmerking komen!
Heel traag gestart ... ik wou eigenlijk 50 km lopen ... een marathon in 4u30 of 4u45 en dan nog traagjes minimum 8 km erbij ... maar, al vlug moest ik dat plan laten varen ... het was veel te warm voor die afstand ... vooral omdat ik geen benen had ... er zat  niets van fut in ... en het was niet echt door de warmte zenne (waar daar kan ik heel goed tegen) ... maar 't kwam door de weinige nachtrust van de avond ervoor en misschien ook wel een beetje door de vele pintjes Knipogen

Vanaf 3 uur lopen .. het was toen 13 uur ... zag je veel lopers af en toe wandelen ... en ondergetekende ook zenne ... rondjes van 2 km werden ingedeeld ... het steile stuk wandelen ... en het andere stuk lopen ... of dribbelen eigenlijk ... want heel vlug ging het alvast niet meer!

Ik was blij dat ik toch de marathonafstand gehaald heb ... anders viel heel mijn verdere planning in duigen natuurlijk!

Om 15u59 klonk het bijna-eindsignaal .. nog 1 minuutje ... gelopen werd er niet meer ... net na de bevoorrading wachten in de schaduw op het definitieve eindsignaal ... en dan hop ... naar de cafetaria!!!
Direct douchen moet je dan niet doen ... als je eruit komt, dan zweet je nog meer!
En wat kan er dan het meest smaken ... een lekkere frisse pint ... in mijn geval een Duvelke!!!
Maar ... ik kreeg die niet binnen ... en in die cafetaria kreeg ik het plots heel benauwd ... het zweet brak mij uit!
Vertrokken naar het toilet, want ik kreeg diarree ... dedju hé ... tijdje blijven zitten ... en dan terug naar de cafetaria ... maar verdorie, ik kreeg het daar weeral veel te warm!
Dan maar pak en zak genomen en mij naar de achterkant van het gebouw begeven ... gewoon op de grond gaan zitten, lekker binnen waar een heel klein beetje tocht binnenkwam ... maar het hielp niet ... ik voelde mijn mottig.
Dan maar naar de douches ... pfff ... niets hielp om af te koelen ... ik bleef maar zweten en mij slecht voelen.
Terug naar die plaats waar ik daarvoor al zat ... ondertussen was het al 17u30 à 18u ... plots kwam de redding eraan ... de slechte moaten waren op zoek naar mij ... neer mogen liggen met mijn hoofd op mijn rugzak, mijn benen omhoog op een stoel en een natte doek op mijn voorhoofd ... en toen ging het plots beter ... ze zeiden dat ik terug kleur kreeg Knipogen .... allerhande drankjes met zout en mineralen kreeg ik ... maar toen kwamen de krampen ... overal krampen ... gelukkig kwam toen een verpleegster en die gaf me een kleine massage ... pff ... het duurde toch nog tot ongeveer 19u15 vooraleer ik me beter voelde om terug naar de cafetaria te gaan ... en dan : direct naar huis met de vensters van mijn auto open om veel frisse lucht binnen te krijgen.

Thuis gekomen ... geen zin meer om weg te gaan (dus geen biefstuk-friet voor eens Huilen) ... paar boterhammekes gegeten ... en naar bed ... ik wou nog een verslagje typen ... maar ik kreeg zelfs kramp in mijn vingers!!!

Goed geslapen ... en nu ben ik terug door!

En welke les heb ik nu geleerd??????
Geen festival meer de avond voordien!
Aantal pintjes beperken en op tijd naar bed!!!!

Bedankt Veerle, Philippe, Veerle, Katrien, Christ, Kristof en Joeri om voor mij te zorgen, oprecht! 

09:56 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leuk verslagje Koen!!!

Gepost door: walter | 24-07-13

De commentaren zijn gesloten.