28-05-13

20 km door Brussel - Pacer 2u15

Zaterdagavond naar de wedstrijd BVB Dortmund - Bayern Munchen gekeken ... achteraf nog effe facebook bekeken ... 'k las een post van Mottigen Bever dat er een pacer te kort was voor 2u15 ... bellen naar Marnix Callewaert .. zo gezegd, zo gedaan.
En ok, ik had de job te pakken.

Direct pen en papier genomen en tussentijden opmaken.

2u15 ... direct dacht ik : dat is 6:20 per kilometer ... alle kilometerstanden genoteerd en verdorie : ik kwam niet juist uit???
Ik had natuurlijk gemist, 6:20 ... dat was voor de halve marathon ... niet voor een 20 km.
PC opengedaan en gevonden dat ik 6:45 moest lopen om precies 2u15 te eindigen.  Oei, zelfs naar mijn normen traag dus!
Alle tussentijden op een stukje karton geschreven en naar bed dus.

Op zondag om 06u43 de trein genomen richting Brussel Centraal.
In Gent kreeg ik het gezelschap van Chris Rogghe, Saskia Garré en Renate Vandenbulcke ... 't was dus niet meer stil in de wagon.
Centraal eruit en de metro genomen naar Merode.

We waren goed op tijd ... we hadden nog anderhalf uur voor de start.
Ik moest me aanmelden bij de Spa-stand (niet de politieke partij hé ... wel het watermerk).
Ik kreeg er nog een startnummer (zo had ik er twee), er was een aparte ruimte om je om te kleden, je kreeg er drank en eten, er was een bewaakte plaats om je tas af te geven ... en uiteindelijk kreeg je er de grote zwarte ballon met 2:15 op!

Ik moest in startvak 6 gaan staan ... dat was het laatste vak ... de andere drie pacers van 2:15 stonden in startvak 5 ... ik was dus de enigste pacer in gans dat vak.   Ik stond er nog maar en direct kreeg ik vragen van lopers hoe rap ik zou lopen ... of ik vlak zou lopen ... of er nog andere pacers waren ... waar die andere pacers waren ... enzoverder enzoverder.
Om 10 uur klonk het eerste startschot ... iedere 5 minuten was er een nieuwe start ... wij vertrokken dus om 10u30 stipt ... de eerste honderd meter liep ik nog niet, ik wandelde rustig tot aan de startmatten ... en vanaf dan was het 2u15 aan een stuk mijn horloge in het oog houden.

In de eerste 4 km loop je natuurlijk een paar keer door de tunnels en daar verloor mijn gps natuurlijk het contact met de satelieten  ... dus moest ik het anders aanpakken ... gelukkig had ik mijn kartonneke met tussentijden mee ... na 5 km ... door het wegvallen van de juiste afstand op mijn gps en door het vele slalommen tussen de 37000 deelnemers hadden we een achterstand van zo'n 30 seconden op het schema ...  geen paniek hoor, rustig aan het tempo ietsje opgetrokken naar 6:35 per kilometer ... na 10 km wedstrijd hadden we al een voorsprong van 30 seconden ... ik wou toch nog ietsje meer voorsprong nemen, uiteindelijk moest ik rekening houden dat er op het einde nog een serieuze helling van meer dan een kilometer aan zat te komen.  Beetje bij beetje werd onze voorsprong op het schema groter .... aan km 16 had ik 2 minuten voorsprong ... en gelukkig maar .... tijdens de laatste beklimming verloren we nog 1 minuut hiervan ....

Uiteindelijk kwam mijn groep over de streep in 2 uur 14 minuten en 19 seconden ... mijn job zat er op!!
Achteraf kwamen nog vele mensen bij bedanken voor het pacerwerk ... en dan doet eerlijk gezegd heel veel deugd!!!

En nu??? Wel, als ze het nog es vragen ... zeg ik heel zeker : JAAAAAAA!!!!!!

485616_10151725650757228_992304498_n.jpg

 

10:27 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

dat vind ik nu echt es iets voor jou, dat pacen. Volgende een marathon ??

Gepost door: chris | 28-05-13

een nieuwe job
super ...

Gepost door: marnix | 28-05-13

zo pacen..ik zou er al stress van krijgen :)

Gepost door: walter | 28-05-13

De commentaren zijn gesloten.