30-04-13

afzien in Düsseldorf

Om 09 uur was de start ... net na de ballons van 04u30 vertrokken ... bedoeling was om hen de volledige marathon te volgen.
Na een paar kilometer voelde ik al aan mijn linkerknoezel dat ik pijn had ... verdorie ... en dan is het nog lang zenne.
Toch doorgebeten ... eerste rondje langs het voetbalstadion gelopen ... dan moesten we de brug over naar de nieuwe stadsgedeelte ... daar zag ik Inge voor een eerste keer.
Ik kon gemakkelijk het tempo volgen en moest me eigenlijk voortdurend inhouden om niet te versnellen.
Aan km 20 kwamen we terug diezelfde brug over ... zag ik Inge dus een tweede keer ... toen wou ik haar eigenlijk zeggen dat ik me zou laten uitzakken naar de groep van 4u45 ... niet dat ik het tempo niet aankon ... maar de pijn aan mijn knoezel werd te erg ... iedere stap die pijn ... dedju ... je geraakt dat beu zenne ... blij dat ik het uiteindelijk niet gezegd heb, want vanaf halverwege (21,09 meter in 2 uur 14 minuten) begon ik zowaar toch te versnellen.
De pijn bleef er jammergenoeg zelfs toen ik rapper liep.
Uiteindelijk blijven ietsje sneller lopen en de tweede halve marathon gelopen in 2 uur 7 minuten om uit te komen op een eindtijd van 4 uur 21 minuten.

Ik ben heel tevreden met die tijd natuurlijk ... maar ik heb wel serieus last van mijn linkerondervoet ... gelukkig is mijn volgende marathon pas op zaterdag 22 juni ... dan loop ik de 50 km tijdens de Nacht van Vlaanderen ... dus ik kan effe rusten nu.
Ik neem 5 dagen looprust alvast ... misschien loop ik vrijdagavond een 10 km ... maar het hangt ervan af hoe ik me donderdag voel ... ik neem alvast geen risico's.

Toe loatre ....

10:50 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

doorzettingsvermogen heb je te over Koen of het altijd even verstandig is om door te lopen met pijn is een andere vraag (maar vermoedelijk zou ik hier in 't zelfde bed ziek zijn...).

Hopelijk is je voet snel terug helemaal ok.

Gepost door: Peter | 03-05-13

De commentaren zijn gesloten.