15-04-13

Marathon nr 95 : Rotterdam in 4 uur 46 minuten 52 seconden

Schitterende marathon ... ik keek er naar uit ... jammer van het beetje ziek zijn, maar 't bleef binnen de perken. Het plan : een rustige 4u30 lopen. Ik was vroeg aan de start .. onderverdeeld in startvak E ... dus nog 2 startvakken achter mij! Ik koos voor het rechterstarkvak ... 15 minuten voor de start zag ik paarse (jakkes) balonnen in het linkse startvak en ongeveer op mijn hoogte ... na aandachtig kijken (zonder bril kan ik niet zover kijken) ontdekte ik Joeri Schepers ... hij was pacer voor de 3:45 groep ... verdorie, dan sta ik teveel vooruit. Ok, om 10u30 het kanonschot en ik plaatste me aan de kant van de weg en liet iedereen passeren ... ik wou samen met de gele ballonen van 4:30 starten ... echter, doordat er veel meer deelnemers in het linkse startvak stonden, was ik om 10u37 als enigste van de duizenden deelnemers aan de rechterzijde nog niet over de streep ... ik stond daar moederziel alleen ... mensen begonnen te roepen : je mag starten hoor! Ok, vermits dat zo'n onnozel zicht was, dan toch maar gestart ... raar hoor, als allerlaatste over de startlijn ... t'is eens iets anders dan over de finishlijn. Gestart .. en eigenlijk begin je direct mensen in te halen ... direct maak je vorderingen en het liep eigenlijk vrij soepel. Ik hield een tempo aan van 6:12 per km ... en ik kon dit volhouden tot aan km 21 ... toen kreeg ik last van mijn linkerenkel ... een last waarschijnlijk nog van de marathon van vorige week in Zwalm ... mijn lichaam kan dat vele stijgen en dalen niet aan ... ik ben meer een man van de vlakke marathons. Toch kon ik het tempo nog aanhouden tot aan km 28 .. maar was de pijn te erg ... dus vanaf dan afwisselend lopen en wandelen ... dus sukkelen ... maar het stoorde me niet echt ... de sfeer was schitterend in Rotterdam en ik probeerde te genieten ... moeilijk, maar door het mooie weer en de vele supporters toch te doen. Uiteindelijk de finish gehaald ... de schitterende Coolsingel op ... medaille in ontvangst genomen ... mijn zevende al daar in Rotterdam ... nog 3 en ik ben er ook Super Master! Achteraf natuurlijk naar Oostende voor de gebruikelijke biefstuk friet .... hmmmm, lekker wi. Jammergenoeg haalde Club het niet op Anderlecht ... vooraf hadden we misschien wel getekend voor een draw. Jammer, want toch een gemiste kans. En nu? Veel rusten, want mijn enkel doet serieus pijn ... niet lopen tot de pijn volledig weg is ... want binnen 14 dagen is er de marathon van Düsseldorf ... joepie!

10:23 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Rotterdam blijf ik de mooiste vinden - de sfeer is er onbeschrijfelijk. Je voelt je daar echt welkom. Hopelijk is je kwaaltje vlug verleden tijd en kan je gaan voor je honderdste!

Gepost door: danny | 15-04-13

Opnieuw een mooi derbij ... aan de rust ging je zeker niet tekenen voor een gelijkspel ... hoe slecht wij ook spelen deriser gelijk geen ene die op die eerste plaats wil staan ....

Gepost door: marnix | 15-04-13

Super gelopen hoor. Ik hoop dat ik het zondag ook zo kan doen :-)
Veel beterschap en veel plezier in "Toeroet" vanavond.

Gepost door: maaike | 19-04-13

De commentaren zijn gesloten.