08-04-13

Marathon nr 94 : Zwalm in iets meer dan 5 uur

Na een midweekje Barcelona vertrok ik zondagmorgen naar Zwalm om er Vlaanderen's mooiste Marathon te lopen.
Het beloofde zwaar te worden ... heel zwaar.
Eigenlijk had ik het al moeilijk toen in nog maar opstond ... het weinige slapen (telkens vroeg op in Barcelona) ... vermoeide benen (heel veel gewandeld in Barcelona) ... deden me met tegenzin opstaan!
Toch maar naar Zwalm gereden .. iets meer dan een uurtje rijden ... pff ... al die heuvels.
Miljaar, als je zoals ik van de kust bent ... dat waren precies bergen uit een rit van de tour de France!

De start werd een kwartiertje uitgesteld om organisatorische redenen ... gelukkig scheen er een mooi zonnetje zodat we niet echt kou hoefden te lijden.
Starten deed ik met Veerle Tesse ... we hadden afgesproken om 06:15 per kilometer te lopen ... en ja ... na 5 km zaten we gemiddeld aan 5:45 per kilometer .... ideaal voor Veerle, want zij is echt sterk bezig ... maar veel te vlug voor pipo natuurlijk ... wijselijk besloot ik om Veerle te laten lopen ... ik zou mijn eigen tempo wel volgen.
Maar ... ik vond mijn tempo niet .... al de serieuze hellingen deden me op mijn adem trappen ... ik was echt niet goed, wat zeg ik, slecht bezig.
Vechten, vechten, en nog es vechten ... en ondertussen het tempo maar laten dalen ... halfweg de marathon kwam ik door in 2 uur 12 minuten ... en eigenlijk had ik toen zin om te stoppen ... gelukkig kwamen net voor de finish twee dames me voorbij lopen ... en die vroegen of ik ook gedaan had (zij liepen immers de halve marathon) ... ik zei dat ik nog een klein toerke te doen had ... en ja ... dan kan je toch 100 meter verder niet plots stoppen hé!

Dus de tweede ronde aangevat (zeer tegen mijn zin) ... en aan km 23 of zo kwam Sven Cooremans naast me lopen ... effe gepraat met hem en samengelopen tot km 26 aan de bevoorrading ... hij zei dat er nog heel veel lopers achter ons liepen ... ok, no problem, gewoon mijn eigen tempo (dat al zeer laag lag toen) verder aanhouden.
Aan km 28 haalde ik plots een dame in die het heel moeilijk had en even verder kwam de fiets met de groene vlag achter me aan rijden ... verdorie ... wat was dat??? Liep ik nu echt laatste???  Bleek dat de dame in kwestie wou opgeven en zou stoppen aan de volgende post ... ok ... en al die anderen dan achter me???? Wel, allemaal deelnemers aan de halve marathon die dus al gestopt waren.
Ja, toen rijpte inderdaad een idee ... weeral es als laatste over de meet lopen! Yes!
Aan km 31 keek ik es achter me ... de twee heren van de bezemfietsen waren plotseling verdwenen ... en nu?
Waren ze ergens iets gaan drinken of zo?
Aan km 36 was er een bevoorrading ... de dames vroegen of ik de laatste was ... ik zei natuurlijk van ja ... maar wat bleek?  Een deelnemer was verloren gelopen en die liep daardoor nog achter mij ... godverdomme ... 't zal toch niet waar zijn hé!

Effe blijven bijpraten aan die bevoorrading en opeens zagen we in de verte de laatste loper verschijnen ... ok, dat komt in orde ... ik pas serieus mijn tempo aan en we klaren dit werkje wel!

Serieus gas afgezet en dat was nodig ook ... want ineens zag ik nog een loper voor mij die het zeer moeilijk had ... dedju he ... het werd een taktisch steekspel :-)
Effe na een bocht gewacht zodat mijn voorganger een voorsprong kon nemen en de laatste ietsje dichter kon komen ... dat lukte wonderwel ... nog effe geduldig zijn dus ... en ja ... aan de bevoorrading aan km 40 de nodige tijd genomen om uitgebreid te eten en te drinken en jawel, Tillo (de laatste loper en een clubgenoot van JC Aalter) was bij mij ... ik zei hem dat hij voorlaatste mocht zijn en dat ik wel als allerlaatste wou over de meet komen ... hij ging niet akkoord en stelde voor om samen over de meet te lopen .. hij zou vragen dat we beiden dezelfde tijd kregen.
Ok, we liepen samen het laatste stukje van 2 km en toen we het sportdomein opliepen stopte plots een auto voor ons .... Joeri Schepers stapte uit en liep met heel luide stem : Thillo, je mag hem zeker niet laatste laten worden he!!!
Gelach alom natuurlijk ...

Toen draaiden we de laatste rechte lijn in ... en ik had het direct gezien ... we werden gescand met een handtoestel ... en ja, ik liep langs de goeie kant ... de finisher kon niet anders dan eerst Thillo scannen ... ik dus allerlaatste ... Thillo vroeg nog om ons dezelfde tijd te geven ... haha ... nee, dat lukte niet ... ik had zes seconden meer dan hem :-)

Voila, leuke dag gehad ... spannende race ... en achteraf nog een paar blonde Ename's gedronken ... tot er geen meer waren en we dienden over te schakelen naar een ander kleurke!

Tot een volgende! 

09:35 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hehe gij zijt enen ze, klig hier te kronkelen van 't lachen :) proficiat met uw laatste plaats :)

Gepost door: Peter | 08-04-13

De commentaren zijn gesloten.