04-03-13

Marathon nr 92 : 6 uur van Stein, nieuw PR : 58 km 866 meter

Een paar dagen geleden had ik gepost dat ik een ballonvaart zou verloten aan diegene die het dichtst bij mijn gelopen afstand zou zijn in Stein.
Twintig vrienden lieten zich verleiden tot een gokje.
De meesten gokten tussen de 51 en de 55 km ... twee dachten zelfs aan 57 km en één 'slimmen' dacht dat ik zelfs 58 km zou lopen.
Welnu ... met 58km345m zat hij er het dichtst bij .. proficiat Bert Wauters!

En wat had ik zelf verwacht?
Wel, ik wou zeker een PR lopen ... mijn oude PR stond op 52km095m ... ik wist dat zelfs met rustig lopen dit mogelijk zou zijn.
Hopen .. ja ... hopen deed ik op 54 km ... een tempo van 9 km per uur dus ... alhoewel ik hiervoor vreesde ... 6 uur is immers een eindigheid he.

Dus op zondagmorgen om 6 uur opgestaan ... ik wou om 07u30 vertrekken naar Stein .. een tochtje van 2 uur precies ... dan had ik nog alle tijd daar om me voor te bereiden op de start om 11u00 stipt.
Anderhalf uur om te vertrekken was veel te ruim gerekend natuurlijk ... ja ... dan blijf je maar 's morgens vroeg aan tafel zitten en de ene kop groene thee na de andere drinken hé ...

Toch ietsje vroeger vertrokken ... en dat bleek nodig ook ... er was namelijk file op de ring rond Genk ... veel auto's met ballen in de voorruit :-)

In Stein aangekomen en de bekende ultralopergezichten gezien ... 't zijn overal een beetje dezelfde die lopen hé!

Om 11 uur gestart en het eerste rondje (3 km en iets) samen gelopen met Philippe Lagae ... we liepen aan een tempo van 10 km per uur ... afgesproken om dit tempo iets te laten zakken ... Philippe was akkoord om een tempo van 9 km per uur te lopen.

In het tweede rondje moest ik al lossen ... plaspauze ... 

En dat bleef maar duren ... in de eerste 6 ronden moest ik 5 maal stoppen voor een plaspauze ... die verdomde groene thee hé ...

En telkens moest ik ietsje versnellen om Philippe terug in te halen .... uiteindelijk zag ik dat we een tempo aanhielden van 06:10 per kilometer ... iets langzamer dan 10 per uur dus ...

Op een bepaald moment ... ik geloof dat het op een helling was ... liep ik uit ... en ik bleef maar gaan ... het voelde goed aan ... 20 km in iets meer dan 2 uur ... en ik bleef maar gaan.
Ik lette er wel op dat ik bij iedere bevoorrading voldoende at en dronk ... telkens een half glas cola en een zoutkoekje, of rozijnen of een stukje banaan ... en dat deed ik dan ook telkens al wandelend ... op 6 uur tijd scheelt dat toch niet veel zenne ... en beter goed eten in het begin dan later een ferme klop van de hamer te krijgen.

De kilometers vlogen voorbij en ik liep alsmaar sneller ... kilometers aan 5:40 en 5:35 waren geen uitzondering ... km 40 kwam eraan in iets meer dan 4 uur ... de marathon liep ik in ongeveer 4:13 à 4:14 ... behoorlijk snel dus ... want toen was het nog een eindje lopen hé :-)

Km 50 passeerde ik in precies 5 uur ... precies 10 per uur dus ... toen wist ik al : ik loop hier een PR!
Mijn vorige besttijd op de 50 km was bij de 50 km in Gistel en toen liep ik 5u28 ... dus had ik hier eigenlijk ook al een PR ... maar dat telt niet mee hé!

Aan km 52 à 53 kwam echter het onheil ... ik kreeg krampen in mijn linkervoet en moest een driehonderdtal meter wandelen om die kramp weg te krijgen ... en toen was ik volledig mijn ritme kwijt ... ik geraakte niet meer vooruit.
Ik mag het niet alleen op die kramp steken ook zenne .. 'k moet eerlijk zijn ... mijn beste krachten waren weg zenne!

Toch nog blijven lopen om zoveel mogelijk kilometers te maken ... bij het eindsignaal stond op mijn gps 58km300m ... na controle deze morgen op de officiële uitslag blijkt : 58km866m ... een dik, vet PR!!!
Een verbetering met maar liefst 6km771meter ... heel tevreden natuurlijk ... uiteindelijk liep ik 6 uur aan een stuk aan een gemiddelde van 9,811 km per uur ...

Nu is het gedaan zenne ... vorig jaar mijn PR op de marathon en nu een PR op de zes uren ... hoe ouwer hoe beter?????? 

09:18 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

super prestatie koen, ge zijt in de form van uw leven! persoonlijk zou ik ook dat PR op de 50 meetellen hoor (het is uiteindelijk de snelste tijd dat je ooit over een 50 deed).

Gepost door: Peter | 04-03-13

prachtige prestatie Koen!! En sommigen dingen worden idd alleen maar beter met ouder worden hé ;-)
'k heb trouwens niet meegegokt omdat ik een heilige schrik van luchtballon-varen heb , mij krijg je in zo'n ding niet in, haha ;-) Volgende keer iets anders weggeven hé ;-)

Gepost door: Ruth | 04-03-13

De commentaren zijn gesloten.