21-03-13

Marathon 45 : Havana Marathon (Cuba)

Tijd : november
Aantal deelnemers : 3 000

HAVANA MARATHON

De lucht kan zijn vervuild door uitlaatgassen, de temperatuur kan oplopen tot 30° Celsius.

Zoals veel van wat er in de Cubaanse hoofdstad georganiseerd wordt, kan het 'Marabana'-evenement niet echt tippen aan de grote internationale events, maar het geeft een intiem kijkje in het hart van de stad en zijn inwoners.
Veel deelnemers zien het als een voorrecht om te lopen naast lopers uit de buurt die het zonder alle technologische snufjes doen.
Het lijkt op de marathons van vroeger, voordat de marketing het voor het zeggen kreeg, behalve dan dat hier sommige lopers niet eens loopschoenen hebben en blootvoets lopen.
De wedstrijd kent twee ronden en de halve marathon wordt tegelijkertijd, over één ronde gelopen.
Startend bij Paseo del Prado loopt de route dalend naar de Malecon, een brede boulevard waarop de hoge golven van de oceaan breken en een klots water over de weg en de lopers uitstorten.
De route gaat landinwaarts naar het Raul Dias-sportcomples, alvorens terug te keren naar Habana Old Town, de Capitolio en de Malecon, waarbij onderweg de Plaza de La Revolucion gepasseerd wordt.
De eerste 9 km langs de kust zijn vlak.
Als je landinwaarts draait, wordt het parcours heuvelachtig.

Als je er toch bent :
Je kunt alles over de geschiedenis van Cuba lezen in het Museo de la Revolucion waar de revolutionaire idealen uiteen worden gezet en het verhaal van de moderne natie is geboekstaafd.
Er is een altaar voor Che Guevara met wat haarlokken en fragmenten van zijn sokken.
Je kunt hier niet weggaan voordat je een tour door de stad hebt gemaakt in een Cadillac uit de jaren vijftig, liefdevol draaiende gehouden.
Stop ook even bij de sigarenfabriek om te zien hoe de wereldberoemde sigaren worden gemaakt.

Voor mij : 5 op 45 

09:00 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.