07-11-12

The New York City Marathon

Neen, deze keer geen titel als de vorige 5 weken ... geen : marathon nr 90 : The New York City Marathon.

Ondertussen weten jullie zelf ook al dat deze marthon niet is gelopen ... deze 30ste New York City Marathon heeft niet bestaan ... of toch????

Eerst bekijk ik het effe heel persoonlijk ... neen, voor mij heeft hij niet bestaan.
Voor mijn vrienden, die er samen met mij waren ... voor hen wel een beetje ... want elk van hen heeft z'n eigen New York City Marathon gelopen ... samen stelden ze een parkoer vast waarbij ze hun eigen 42,195 kilometer gelopen hebben ... en ... ik ben trots op al mijn vrienden ... want voor elk van hen was dit hun eerste marathon ... voor elk van hen was dit een stap in het onbekende ... en nu is dit voor elk van hen een overwinning geworden ... een overwinning op hunzelf ... een overwinning over de marathon ... allen weten ze nu : wij kunnen dit, wij kunnen een marathon lopen ... schitterend toch???

46.000 deelnemers waren er ... en waarschijnlijk ben ik één van de weinigen die geen marathon gelopen heeft ... ik heb slechts 21 km gelopen ... sorry ... maar ik kan het niet opbrengen om de marathonafstand te lopen op training ... nochtans ben ik geen competitiebeest ... maar ik wil die medaille verdienen ... ik wil die officiële afstand lopen op een officiële marathon ... ik wil een streepje kunnen bijzetten op mijn lijstje ...
Herinner u de marathon van Kasterlee ... uitgelopen ... maar hij was slechts 40 km lang ... 2 km 195 meter te kort ... niemand wist dit op het moment zelf ... dus hij staat dan ook niet op mijn lijstje ... juist is juist!

Ik heb er wel van genoten ... mijn 21 km waren indrukwekkend ... zo'n pak volk dat daar liep in Central Park ... dat kan je jezelf niet voorstellen ... de buitenring van Central Park is 9 km lang ... en 9 km aan een stuk liepen ze daar in dikke rijen ... fantastisch ... Eddy Wally zou zeggen : GEWELDIG!!!

En waarom ging die marathon nu niet door????

Eerlijk bekennen ... buiten 3 afgebroken kleine boompjes en een gedeelte van downtown Manhattan dat zonder stroom zat heb ik er niets van gezien ...

Ok, blijkbaar was er op Staten Island en in de armere buurten ernaast wel enorm veel schade .... in Manhattan heb dan ook eigenlijk echt maar gebouwen volledig uit steen ... dus geen schade ... de rest is bijna altijd enkel en alleen uit hout ... dus bij hevige stormwinden is alles daar weg .... vermits het onze eerste keer New York was zijn wij dan ook niet in die armere buurten geweest.

Ok ... indien de schade daar zo erg was (en op tv zag ik dat wel) ... dan mocht er inderdaad daar geen marathon gelopen worden!

Maar .... driemaal maar ... nee, honderdmaal maar ... waarom dan ons allemaal beloven dat de marathon wel zal doorgaan.
Burgemeester Bloomberg z'n intervieuw op vrijdag 2 november om 13 uur was heel duidelijk : THE MARATHON GOES ON!!!!
Toen moesten er waarschijnlijk nog enkele vluchten van de grond in Europa ... want ... om 17 uur gaf burgemeester Bloomberg opnieuw een intervieuw : THE NEW YORK CITY MARATHON IS CANCELLED!!!

Wablief???????
Wij kwamen net beneden van the Empire State Building toen we het nieuws hoorden.
En toen begreep ik het volledig .... ze hadden onze centen nodig ... wij moesten daar zijn!!!
Ze hadden ons nodig ... nee, onze centen vooral hadden ze nodig.
46.000 deelnemers ... minimum maal twee ... soms nog maal zoveel meer ... weet je wat dit binnenbrengt voor zo'n stad????
En die komen niet voor 1, 2 of 3 dagen he .... die komen voor minimum 5 dagen of meer naar the big apple!

Dat brengt lekker centjes binnen voor dat cityke ...
Iemand in Flanders House (waar we uitgenodigd waren de dag na de marathon) vertelde ons dat de marathon aan taksen alleen al een opbrengst is van 15 miljoen dollar voor de city of New York!!!
Ah ja natuurlijk ... dat mochten ze toch niet mislopen he ...
Stel je voor dat ze de marathon aflasten op dinsdag ... 40.000 lopers die NIET meer afkomen .... ongeveer 100.000 personen die geen enkele dollar meer spenderen in dat cityke!!!

Ik ga deze marathon nog lopen ...
Waarom???
Omdat deze hoort op mijn palmares ...
En dat is heel persoonlijk ... vraag me geen uitleg ... maar ik droom er al altijd van om deze op mijn lijstje te hebben.
Dus volgend jaar schrijf ik me opnieuw in ... gelukkig krijgen we een korting (we weten wel nog niet hoeveel, maar dat komt nog wel)

We hebben wel een schitterend lang weekend gehad ... wij amuseerden ons rot ... tal van nevenactiviteiten beleefd ... tal van nieuwe vrienden gemaakt ... veel gezien in New York ...

Ik onthou wel .... er zijn zoveel mooiere steden in de wereld ... Europa mag fier zijn op z'n schitterende cultuur .. op z'n vriendelijkheid (die waarschijnlijk wel meer gemeend is dan daar) ...

Misschien dat ik volgend jaar een schitterend verslag schrijf over mijn wel gelopen New York City Marathon .. but for this year ... SHAME ON YOU NEW YORK CITY MARATHON!!!!

En tot laatst ... ik heb dus een finishersmedaille gekregen van deze editie ... 
Deze avond kwam ik thuis ... vlug naar de post ... mijn enigste petekind Bo ontvangt deze piece uniek vrijdag of ten laatste maandag in z'n brievenbus ... de enigste medaille van een marathon die in nooit gelopen heb ... de enigste medaille van een marathon die nooit heeft plaats gevonden ... waarschijnlijk beseft hij dit nu nog niet ... 't is een heel mooie medaille ... 't is een schitterende medaille ...   ik hoop dat hij er blij mee is ... hij is waarschijnlijk de enigste driejarige met zo'n medaille ...
En wie weet loopt hij deze marathon zelf ook wel es ... Koekoen zou fier zijn ... alhoewel Koekoen nu al fier is op z'n petekind ... maar ik ben dit ook al op al mijn andere neefjes en nichtjes zenne ...
'k Zal zwijgen ... Abraham is in the house :-) 

18:39 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp je 100% Koen, het is het eerste wat ik dacht: je laat niet eerst zoveel mensen naar daar vliegen om dan af te gelasten. Iets dat ze, volgens mij, gewoon onmiddellijk hadden moeten doen. DIt is met mensen hun voeten spelen en ik versta dat niet iedereen daar begrip voor heeft. Ik begrijp dat je geen marathon hebt gelopen. Ik versta dat je hem toch nog ooit wil lopen. Ooit komt je verslag Koen!

Gepost door: julie | 07-11-12

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt en dat dit de trieste waarheid is.
Dat verhaal van je petekind en medaille, dat vind ik o zo schoon ! Het gaat nog een collectors item worden !

Gepost door: kaat | 07-11-12

ik begrijp ook wel helemaal je gevoel hieromtrent, ik zou krak dezelfde bedenkingen hebben wat het "winstbejag" betreft. Een stad in puin kan natuurlijk wel al het geld gebruiken, maar op deze manier is ook niet bepaald kosjer te noemen.
Wel lief dat je die medaille aan je petekind geeft. Het zou idd wel eens een straf collector's item kunnen worden!
Hopelijk kan je volgend jaar dan toch eindelijk die droom echt waar maken!

Gepost door: Ruth | 07-11-12

Je gaat hem nog lopen ?? Ga je er nog meer dan 11 lopen misschien ?? Je hebt hem niet gelopen en toch vind ik het één van je mooiste verslagen !

Gepost door: wimdeolifant | 08-11-12

De commentaren zijn gesloten.