22-10-12

Marathon nr 88 : Amsterdam in 3 uur 54 minuten 51 seconden

Ja, hallo ... santé m'n ratje ... tistietdatuutis!
Wat een veertiendaagse!
Zaterdagmorgen heel vroeg al vertrokken richting Amsterdam ... om 10 uur waren we er al ... ingecheckt in ons hotel ... en daarna eerst m'n nummer gaan ophalen in de Zuidhallen aan het Olympisch stadion.

Daarna 't een en 't ander bezocht in Amsterdam ... 's avonds afgesloten met een bezoek bij een Spanjaard (patatas bravas) ... beetje straf ... maar ja ... een goeie pint erbij en dan nog een fleske rode wijn om het af te leren en we waren klaar voor marathondag.

Geslapen als een roosje en om 06u15 opgestaan ... om 07 uur ontbeten en om 08u45 stonden we aan het Olympisch stadion voor de start om 09u30.

In m'n startvak gaan staan en gezocht naar de groene ballonnen van 4 uur ... maar niet gevonden.
Toen het startschot weerklonk toch nog es een plaske gaan doen .. ik was toch nog niet over de startmatten.

En dan maar beginnen lopen hé ... niet te traag, niet te rap, gewoon mijn eigen tempo.
En voordurend zoeken naar die groene ballons he ... vooruit kijken, achteruit kijken ... nergens te vinden.

En toen plots was er een straat waar we tot het einde moesten lopen en dan aan de ander kant terug ... ongeveer aan km 9 ... daar zag ik aan de overkant van de straat de "4 uur lopers" al terugkeren.  Ik liep dus achter ... we keerden het stuk op waar we langs de ene kant van de Amstel lopen om op het einde (en dat is het 20 km punt) over de brug moeten en dan langs de andere kant van de stroom terug.
Het eerste stuk was wind in de rug ... dus ik dacht ... die lopen wel een heel eind voor me ... maar als ik ze kan halen voor het 20 km punt ... dan kan ik in de groep uitrusten.  Maar verdorie, ik had het heel lastig om erbij te geraken zenne ... tussen km 19 en 20 had ik ze dan eindelijk te pakken.
Vanaf dan hadden we een serieus felle wind schuin op kop ... dus ... effe de profiteur spelen hé ... mij goed aan de kant van de weg gezet zodat ik volledig uit de wind liep ... mag ook wel es.
Bedoeling was om tot km 35 bij die groep te blijven en dan ... naargelang mijn gevoel ... toch nog es door te gaan of erbij te blijven tot het einde.

En ik bleef inderdaad tot de bevoorrading van km 32 bij hen ... zoals aan elke bevoorrading werd er efkes gewandeld ... ik echter niet .. ik had nog maar net iets gegeten en gedronken aan het km 30 punt ... dus ik moest niets hebben en liep rustig verder.

Groot was echter mijn verbazing dat ze niet terug dichterbij kwamen .... ik liep dus uit zonder me echt moe te maken.

Halverwege was ik al doorgekomen in 1u57 ... en toen liep ik al 2 minuten sneller dan de 4 uur groep ... die waren immers 2 minuten voor mij vertrokken.

Gewoon mijn tempo aangehouden en het liep zoals nooit tevoren ... waar ik verleden week toch een beetje dieper geweest was als normaal, had ik in Amsterdam nog heel veel over!  Ik kon nog sneller ... uiteindelijk 3u54m51s ... als je weet dat mijn PR van 2007 op 3u55m49s stond ... dan breek ik dit tweemaal in 7 dagen tijd!

Supergelukkig dus alweer en met een krop in mijn keel en tranen in mijn ogen Inge vastgepakt na m'n finish!!!

En nu????

Wiene moet ik nu doen????

Volgende zondag Etten-Leur marathon .... start om 11u45 .... ik denk dat ik terug es mijn normale tempo aanhou en probeer zo vlak mogelijk naar een tijd van 4 uur 15 minuten te lopen!

En ja, Christ, proficiat, jij wint de Omers ... 3u54 was 'to the point'! 

18:59 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

als je zo voortaan per marathon er minuten blijft afdoen, ga je nog 't wereldrecord ne keer breken! Dikke proficiat Koen!

Gepost door: Ruth | 22-10-12

Proficiat Koen, je zou bijna gaan denken dat je het na 88 marathon begint te leren ;-) GRapje uiteraard! Dikke proficiat en geniet maar lekker na, dit is super dat je dat kan herhalen 2x na elkaar!

Gepost door: julie | 22-10-12

Diepe buiging, in 2 weken zulke mooie tijden lopen.
Ik heb het vermoeden dat er zondag een trio van gemaakt zal worden. Proficiat wederom en veel plezier zondag.

Gepost door: John | 23-10-12

wat een tijd! sjiek zulle koen! dikke proficiat man!

Gepost door: Peter | 24-10-12

De commentaren zijn gesloten.