13-08-12

Marathon zaterdag : Did Not Finish - Marathon zondag : uniek!!!

Zaterdag stond de Coal Mine Trail te Genk op het programma ... een trail over 46 km.
Ik zag het zitten ... 's morgens vroeg opgestaan ... ontbijtje en weg voor een rit van 2 uur naar Genk.
Daar al direct Filip Hoornaert ontmoet ... Heidi Janssens en haar mama waren er ook ... Dirk Vanthuyne ook en Wouter Decock uit Westkerke (niet meer Gistel) natuurlijk ook!
Buiten deze nog diverse ultralopers ontmoet.
Van voor de start werd ons ingeprent dat dit een ongelooflijk zware trail zou zijn ... met beklimmingen die we zeker niet konden oplopen ... jadadde ... merci organisatoren :-)
Nu ja, begonnen om 10 uur ... eerste 6 km waren nog te doen ... beetje bergop ... beetje bergaf ... maar te doen ... tot we dan aan de terrils begonnen ... miljaar ... stapje per stapje kaarsrecht omhoog ... niet te doen ... het zweet likte langs alle kanten langs mijn lichaam ... en dan kom je boven ... en denk je dat je boven bent ... nee hoor, tweehonderd meter naar rechts en dan mag je nog es zo'n klimmeke doen ... pfff ... afzien .... en eens je dan op de top staat ... met een schitterend uitzicht, dat wel ... dan mag je in 1 ruk naar beneden ... ja, hallo, en ik met mijn hoogtevrees!!!   Ik zag iedereen naar beneden lopen ... gecontroleerd, dat wel ... maar toch lopen ... en ik ... stapje per stapje, voorzichtjes ... bang eigenlijk ... pff ... zo ging het niet vooruit zenne!
Ok, terril 1 achter de rug ... maar dan ... terril 2 ... terug al wandelend ... met heel veel moeite naar omhoog ... zelfs halverwege effe moeten stoppen om mijn hartslag te laten dalen ... weeral dus stapje per stapje naar boven wroeten en dan idem dito naar beneden ... en die hartslag die maar te hoog bleef ... damn!!!
Toen wist ik al ... als ik dit parcours 4 maal afleg ... dan pleeg ik roofbouw ...
Dus ... verstandige beslissing genomen ... ik zou maar 2 rondjes lopen ... uiteindelijk liep ik dus 23 km in 3 uur en 1 minuut!
Blij dat ik toen gestopt ben ... gisteren had ik wel enorm verzuurde bovenbenen ... vandaag nog altijd .. precies alsof ik een heel zware marathon gelopen heb ... 't was leuk ... 't was een mooie ervaring ... 't was een schitterende organisatie ... maar 't was niets voor mij!
Uiteindelijk zag ik dat de winnaar ergens 4 uur gedaan heeft over de 46 km ... de meeste deelnemers hadden er tussen de 4u30 en 7 uur 15 over gedaan ... zegt genoeg zeker?????

En dan zondag - de Olympische Marathon voor de heren in London.
Uitgenodigd door Hans Noyelle, samen met Christ de Baecke en Peter Delarue.
Vier clubfans samen naar London.
Hans stond in voor de organisatie ... en die was effenaf toppie!!!
's Morgens om 07u30 afgesproken in Brugge ... met de auto naar Calais ... in de trein met de auto ... stukje van zo'n 80 km gereden van Folkestone richting London ... auto aan het station daar achtergelaten .... en dan de trein op richting London ... metro in ... en we waren ter plaatse.
Eerst aan Buckingham Palace de eerste rondje bekeken ... wat een sfeer ... wat een massa volk ... rijen dik ... bijna geen plaats om zelf nog iets te zien.
Dan vertrokken we naar Tower Bridge ... eerst een pintje gedronken daar ... en dan een schitterend plaatsje gevonden op een trap van de ingang van een gebouw konden we iets hoger staan en zo konden we de lopers 2 x in een korte tijd zien passeren, vermits er even verderop een "turningpoint" was.
Indrukwekkend ... zo'n massa volk ... en allemaal zo positief ingesteld ... en al die nationaliteiten samen ... effenaf schitterende ervaring.
Pub gevonden waar we telkens life alles konden meevolgen tot de lopers bijna terug aan ons punt kwamen ...
Na de marathon nog London Eye bezocht ... Houses of Parliament ... Downing Street .. Trafalgar Square ... Big Ben ... pintje gedronken en nen hamburger gegeten.
's Avonds de omgekeerde weg terug ... en omstreeks 22u00 terug in Brugge.
Schitterende dag ... blij dat ik dit meegemaakt heb ... de Olympische Spelen staan dus ook op mijn lijstje ... al is het als toeschouwer :-)

269681_4075475458278_1460596052_n.jpg

 

08:35 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig dat je de olypische marathon hebt meegemaakt ! Sorry om niet met je schoonheid een terrasje te doen maar mijn schoonheid was niet akkoord !!

Gepost door: wim de olifant | 13-08-12

Waw, wat moet het uniek zijn om daar in Londen live aanwezig te zijn. Het zal wel dat je ervan genoten hebt !

Gepost door: maaike | 17-08-12

De commentaren zijn gesloten.