08-07-12

Marathon nr 82 : Rijkevorsel in 4 uur 48 minuten 21 seconden

Ik wou es iets nieuws uitproberen ... vermits ik toch nog graag es een paar kilokes wil afvallen ... we lopen es een marathon als vetloopje.
's Morgens opgestaan, 2 boterhammekes met kaas ... and that's it ... de rest van de dag niets meer gegeten ....
Afgesproken met Christ, Katrien en Manou om samen te rijden ... zo ging de tijd iets vlugger voorbij ... en in de auto was het natuurlijk nooit stil.

We waren natuurlijk veel te vroeg in Rijkevorsel ... om 15 uur stonden we daar al ... beetje op een terrasje gezeten ... 2 colakes gedronken om toch iets van suiker binnen te hebben.
Ik dacht : tijdens de marathon eet en drink ik wel genoeg om niet plat te vallen.
En de tijd ... ja, ik wou 4u30 lopen ... dat is een gemiddelde van 06min20sec per kilometer.
Aan de start nog enkele bekenden tegen gekomen ... geen namen .. dus vergeet ik ook niemand.
Vertrokken in een stralend zonnetje ... zo'n 26 graden zag ik bij een apotheker staan.
Schitterend, want zo heb ik het graag ... maar ... na een vijftal km kregen we een zondvloed boven ons ... met rukwinden en al ... alles inbegrepen ... verzopen kiekens ... 't sop stond in mijn schoenen (op het Cactusfestival in Brugge hadden ze dat precies ook niet graag).
We hadden wel geluk dat het na een paar kilometer over was en dat het zonneke er terug uit kwam.
Jammer natuurlijk aan de bevoorradingsposten dat de bananen aan 't zwemmen waren ... daar maar afgebleven dus ... telkens een stukje appel, een stukje appelsien, een beker water en een beker sportdrank.
En ... het liep goed ... ik liep een gemiddelde van 06:16 per km.  ... ik wou wel vertragen maar dat lukte met niet echt.
Een paar keer heb ik willen doen ... maar onbewust bleef ik maar die 06:16 lopen ... dit zou me ongeveer op 04u25 eindtijd gebracht hebben.
En wonder boven wonder ... aan km 11 was ik plots allerlaatste ... bezemwagen met 2 fietsers achter me ... ik begon al snode plannen te smeden.
Maar verdorie ... dit was dus eigenlijk wel een marathon waar snel gelopen werd ... met 06:16 per km en toch laatste lopen ... nu ja, voortdoen he.
Ik bleef verder lopen aan dat tempo ... halve marathon in 2u13 ... nog steeds allerlaatste ... maar de voorlaatste kwam alsmaar dichter ... dedju ... geen laatste plaats ... voorbij de voorlaatste ... alsmaar het tempo van 06:16 behouden.
En ook alsmaar meer lopers inhalen ... 2, 3, 4, 5 enzoverder ...
Km 30 : nog altijd aan een gemiddeld tempo van 06:16 ... ik begon al te dromen ... want eigenlijk had ik nog over ... ik kon eigenlijk nog versnellen, maar ik wou me niet opblazen.
Km 35 : nog altijd aan een gemiddeld tempo van 06:16 ... verdorie, 't zal niet waar zijn zekers ... ik doe het!
Jaja ... tarara ... diene pipo hier kreeg een inzinking van jewelste ... bloktoe die beentjes ... geen macht meer ... geen jus meer.

Strompelen ... efkens wandelen ... afzien gelijk de beesten!
Maar ... niet opgeven hé ... verder doen ... voorzichtjes, dat wel ... 'k wil zeker niet over mijn grenzen gaan ... toch proberen nog te genieten (voor zover mogelijk) ... en finishen in een goede gezondheid.
Marathon nr 82 ... weeral een lesje wijzer ... hoe kan je zo stom zijn ... je moet voldoende eten voor een marathon ... je kan dit niet ophalen tijdens de marathon zelf!

Wie niet waagt ... niet wint ... maar dit doe ik nooit meer ... op naar nr 83 : next saturday in Stockholm!!!!

09:57 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

nooit te oud om te leren dus...
al is het aërodynamische nu wel wa weg ee

Gepost door: marnix | 09-07-12

De commentaren zijn gesloten.