17-06-12

Tussendoortje : marathon nr 80 : de zes uur van Den Haag : 51 km en 64 meter

Jaja, na twee trainingen ... woensdag 6 en donderdag 5 km begon op vrijdag het idee te rijpen om in het weekend een wedstrijdje te lopen ... het enigste wat ik kon vinden op Utraned was de zes uur van Den Haag in Nederland ... effe gekeken op hun site ... de start was om 12 uur ... 250 km rijden ... perfect hé .... niet te veel mensen wisten dat ik dit zou doen ... ze verklaarden mij toch goed zot :-)

Om 07 uur opgestaan op zaterdagmorgen, om 08 uur vertrokken en om 10u45 was ik ter plaatse ... me ingeschreven en dan nog effe afwachten in het zonnetje ... want er was een heerlijk zonnetje daar ... beetje wind ... maar dat was telkens goed voor de afkoeling.

We moesten rondjes lopen van 1,8 km ... eerst rond een tartanpiste en dan een stukje in een bos met telkens een venijnige helling in!

Mijn doel was de 50 km halen ... eerst een marathon lopen in iets minder dan 5 uur ... en dan nog 8 km halen in dat laatste uur.
En ik heb perfect op schema gelopen ... marathon in 4u47 of zoiets ... en de rest dan heel traagjes afgewerkt ... ik kon eerlijk gezegd ook niet sneller meer zenne ... 't vet was van de soep!

Prachtige organisatie daar in Den Haag ... heel vriendelijke mensen ... correcte bevoorrading ... echt af!
Ik ga er zeker nog es terug!

En de pijn????
Wel, aan mijn hamstrings voelde ik niets van pijn ... enkel een beetje stijfheid.
Mijn linkerenkel speelde wel op tijdens de eerste 10 km ... maar dan heb ik mijn voet een beetje in een andere positie gehouden en weg was de pijn.  Ik denk dat ik mijn steunzooltjes weer zal uitdoen ... ik veronderstel dat daar de oorzaak ligt van de spierpijn.

Ik ben heel tevreden dat het gelukt is ... 't was een goeie training voor de Marathon in de Nacht van Vlaanderen nu vrijdag!!!

Toe loatre! 

10:04 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Was marathon in Schimmert ook (Child Learn Marathon). Stond idd niet op ultraned, wel op marathon en ultracup. Was stuk dichter. Want heb nog gekeken om door te rijden om te flyeren voor Aalter. Maar vond het te ver. 2j geleden was ik daar ook. Vooral Rose-Minke viel daar op. Die liep daar 6 uur op haar tenen.

Gepost door: cremke | 17-06-12

Hoi Koen,
Gefeliciteerd met je tachtigste (ultra)marathon. Wat de organisatie betreft in Den Haag geef ik je volledig gelijk, die was top!
Groeten Patrick

Gepost door: Patrick | 17-06-12

straf hoor zo zonder enige training efkes ne ultra lopen. de form zit nog goed, nu nog van die blessures af geraken...

Gepost door: Peter | 19-06-12

De commentaren zijn gesloten.