10-04-12

Marathon nr 78 : Utrecht

Wat een lang weekendje .... eerst op zondagavond samen met Christ en Katrien naar Kortrijk ... ontvangen door Philippe en Veerle Lagae ... samen naar de voetbal (enigste minpuntje van dit weekend Knipogen) ... daarna nog een gezellig avondje in de Kameleon te Heule.  Me verstandig gehouden ... slechts 3 Omerkes gedronken!

Zondagmorgen dan om 05 uur opgestaan ... om 05u45 vertrokken richting Utrecht ... vlot kunnen rijden ... op paasmaandag is gelukkig niet veel volk op de autosnelweg.  k' Had het verdorie lastig ... de vermoeidheid sloeg toch een beetje toe ... muziek luid in m'n auto en verwarming op koud geplaatst.

Om 08u15 aangekomen ... rustig naar de Jaarsbeurs ... mezelf ingeschreven ... koffieke gedronken ... behoeften gedaan ... veel bekenden ontmoet ... wel weer moeite gehad om de juiste keuze te maken wat kledij betreft ... altijd dat twijfelen hé ... gelukkig maakte ik voor mezelf de juiste keuze ... geen regenjasje!!!

Om 10u30 gingen we van start ... bewust helemaal achterin gestart ... dan op zoek naar de gele ballonnen van 4u30 .. plan was om gans de wedstrijd achter hen aan te lopen ... ik wou 4u30 lopen ... niet sneller, maar zeker ook niet trager.

Tamelijk vlug de groep gevonden ... rustig meegelopen ... een 15 tal lopers liepen in dit groepje ... 3 keer moeten lossen in de eerste 20 km omwille van sanitaire stops ... telkens heel rustig er opnieuw naar toe gelopen ... ik voelde me goed ... ik hield me voortdurend in .. ik had over ... ik kon een betere tijd gelopen hebben ... maar dat wou ik niet ... rustig uitlopen wou ik ... me een beetje sparen voor volgende week in Rotterdam.

Halverwege liepen er nog slechts een 7 tal lopers bij ons ... effe hun gelaatsuitdrukking bekeken ... inderdaad ... er zullen er hier nog afvallen ... aan km 30 waren we nog met z'n 5 ... km 33 nog 4 ... en vanaf km 38 had ik 3 dames pacers voor mij alleen!

En ik moet zeggen ... die liepen vlak ongelooflijk ... iedere kilometer hetzelfde tempo ... schitterend gewoon om zo te kunnen lopen ... op het einde kreeg ik van hen constant aanmoedigingen ... 't zijn de laatste paar km ... je bent er bijna .. nu kan niets meer mislopen .... op het einde kwamen nog 2 lopers aansluiten die gelost waren uit de groep van 4u15 ... één daarvan liep haar tweede marathon ... toen kwam één van de pacers (die mij altijd maar vertelde hoe goed ik het deed) me vragen of dit ook mijn eerste marathon was ... ik vertelde haar dat dit mijn 78ste was ... ze keek nogal verrast!

4 uur 28 minuten was mijn eindtijd ... heel tevreden mee ... maar nu zondag moet het beter!

Achteraf vlug droge kledij aangetrokken (immers de volledige marathon in de regen gelopen) ... douches waren er niet in Utrecht ... en dan vertrokken naar mijn petekind in Clinge om z'n paaskadoke af te geven ... dan verder gereden naar huis ... moe dat ik was ... niet te doen ... douche genomen en dan nog een heerlijke pepersteak gaan eten in restaurant Petrus in Oostende ... het smaakte me fantastisch ... maar ik viel bijna in slaap aan tafel op het einde (ook een beetje door de wijn natuurlijk) ... naar huis ... bedje in ... en direct in slaap!!!

Fantastische dag gehad ... proficiat ook aan alle bekenden die een mooie tijd liepen in Utrecht ... en aan de anderen ook natuurlijk!

utrecht1.jpg

utrecht2.jpg


09:09 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

knap Koen effen rusten en vulle gaze in Rotten....

Gepost door: marnix | 10-04-12

alweer knap gedaan daar! Proficiat en veel succes volgende week in rotterdam!!

Gepost door: Ruth | 10-04-12

Hoe jij dat toch altijd doet, hé? Jij vertrekt vaak naar een marathon met hetzelfde gevoel als ik een 10 km-wedstrijdje loop: geen specifieke voorbereiding, niet echt veel goesting, maar met de intentie om er het beste van te maken. En jij slaagt daar altijd in! Maar je loopt verdorie wel elke keer een MARATHON!!! Diep respect!

Gepost door: Sandy | 11-04-12

Volgens mij toch verkeerde kledij gekozen. Blauw zwart staat u beter. Hopelijk geraak je nog in den uitslag. Maar zeker mooi gelopen. Proficiat. En meteen ook succes voor Roterdam

Gepost door: cremke | 12-04-12

De commentaren zijn gesloten.