15-01-12

Marathon nr. 75 : Bergelen in 4 uur 58 minuten 30 seconden

DAG 12 ... nog 10,7 kg.


Gisterenmorgen stond ik om 07u30 in Bergelen .... aan het voetbalterrein van FC Gullegem ... Veerle Beernaert en Philippe Lagae organiseerden er een marathon voor de verjaardag van Veerle ... ze werd immers 42 jaar en 195 dagen ... precies de marathonafstand.

Een veertigtal lopers daagden op ... niet allemaal voor de marathon .... 12 deelnemers liepen de volledige afstand ... de rest liep meerdere toerkes van telkens 3,3 km.

Om 08 uur werd gestart ... een mooi vroeg uur ... zo heb ik het graag ... tegen kort na de middag heb je dan gedaan ... en dan heb je tenminste nog iets aan je dag.

Het eerste rondje was een aanlooptoerke om dan nog 12 toerkes van 3,3 km te kunnen lopen ... het was nog gezellig donker op dat uur natuurlijk ... maar een uurke later kwam het zonneke erdoor en was het eigenlijk heel mooi weer om te lopen ... ik had het zelfs te warm!

Mijn bedoeling was om de eerste 5 km mee te lopen met de groep ... zo leerde ik de omloop kennen ... en vanaf dan mijn eigen tempo te lopen .... af en toe kwam er iemand bij mij lopen om een babbeltje te slaan ... zo ging de tijd ook sneller voorbij natuurlijk.

De laatste 2 rondjes liepen Ludo en Dirk dan nog samen met mij ... Ludo en Dirk hadden eigenlijk al hun marathon gelopen en kwamen zo uit aan 48,8 km ... een getal waarop je niet kan stoppen hé ... zodoende liepen ze nog 1,2 km om aan een prachtige 50 km uit te komen ... sterk!

Mijn tijd was niet schitterend ... maar dat stoorde niet ... ik heb immers veel te weinig km op mijn conto om goed te kunnen lopen .... gewoon kilometerkes malen was de hoofdbedoeling en als het kon minder dan 5 uur lopen ... net gelukt dus.

Het was een schitterend natuurparcours ... de bevoorrading (om de 3,3 km) was op en top in orde ... beter dan in sommige officiële marathons!!!! Thx Veerle en Philippe!!!

Achteraf zijn met een twaalftal mensen nog iets gaan eten op de markt van Heule ... uiteindelijk was ik pas om 19u15 terug thuis ... maar 't is de moeite geweest ... ik heb een mooie marathon gelopen ... lekker gegeten ... en een heel leuke namiddag gehad met allemaal fijne mensen .... ongelooflijk veel gelachen en ... sommigen zijn zelfs supporter van Club Brugge gewonnen ... en zijn 200 % zeker dat we KAMPIOEN spelen!!!

10:35 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad als je zo vroeg start ben je heel vroeg thuis ;-)
En diene nieuwe supporter van FCB weet precies niet meer zo goed wat hij allemaal gezegd heeft... O mer oe liever, de Omerkes liepen vlot binnen, ik ben alleen naar de nieuwjaarsreceptie van de volleybal mogen gaan...

Gepost door: veerle beernaert | 15-01-12

De commentaren zijn gesloten.