31-10-11

Marathon nr 73 : Etten-Leur in 4 uur 58 minuten en 13 seconden

bijna aan de finish.jpg

Wat een dag ... 's morgens om 06 uur opgestaan ... gelukkig een uurtje langer kunnen slapen ... met heel, veel tegenzin m'n looptenue aangetrokken ... verdorie, zou ik niet beter thuisblijven??? zou ik niet beter terug in m'n warm beddeke kruipen????

Verdorie, Vansteenkiste : NO SWEAT/NO GLORY hé ... toon het goeie voorbeeld ... laat je niet kennen!!!

Dus ... vertrokken naar Nederlands Brabant .... ongeveer 1u45 rijden ... 't was heel rustig zo vroeg op de baan ... omstreeks 08u30 aangekomen in Etten-Leur ... ik ken de streek daar al een beetje ... m'n vijfde deelname al in de streek van Breda ... 4 keer uitgelopen nu en 1 opgave wegens een kniekwetsuur op km 29.

Natuurlijk was ik daar veel te vroeg ... de start was maar om 11u30 ... dus borstnummer afgehaald ... 17 keer naar het groot toilet van de zenuwen ... en veel liggen rusten in m'n auto ... 

Krantje gelezen ... beetje spelen op de smartphone en zo ging de tijd tergend traag vooruit.

Eenmaal we in de startblokken stonden toch enkele bekende clubgenoten uit Aalter tegengekomen ... die zijn ook overal hé!

De start dan ... ik vertrok redelijk traag ... kwam Slakje jogt plots tegen ... babbeltje ... en ik liet hem maar gaan ... Slakje liep te rap voor mij!

Veel wind in de eerste ronde .... veel tegenwind ... toch zette ik me op kop van een klein groepje ... zoals steeds offer ik me hier graag voor op ... ik loop toch voor geen tijd ... en als ik iemand kan helpen ... waarom niet hé!

Aan km 15 liepen ze echter weg van mij ... eigen tempo dan maar lopen hé ... ik voelde wel dat ik heel slechte benen had vandaag ... 't zou geen besttijd worden ... 

Aan km 20 kwamen we terug Etten-Leur binnen ... zotte boel daar ... heel veel volk en allemaal superenthousiast.
Nog voor ik halverwege was, zag ik de halve marathonlopers al vertrekken ... daar zou ik dus ook al geen last meer van hebben ... maar ik zou wel de rest van de marathon helemaal alleen dienen te lopen ... niemand voor me en niemand achter me ... eenzaam!

Aan km 24 kwam een rode wagen met z'n flikkerlichten naast me rijden ... gaat het nog goed met je? ... niet spelen met je gezondheid mijnheer! ... verdorie, ik was nog zo fris als een hoentje ... en dat liet ik hen ook merken!
De bezemwagen naast me .... 'k had het verdorie terug aan mijn been .... 10 km aan een stuk ... tot aan km 34 ... toen haalde ik een loper in ... hij vroeg me hoever we toen al waren en liep, netjes uit de wind achter me, mee tot aan km 35 ... toen begon hij terug te wandelen ... haha, ik was niet meer allerlaatste (ik kon toch niet meewandelen met hem hé!) ... aan km 36 stopte er een dame ... ze zat er compleet door en wou wachten op de bezemwagen ...

En ja ... aan km 37 ongeveer kwam de rode wagen terug bij mij rijden ... samen met de ambulance ... die man had ondertussen ook opgegeven en ik was terug allerlaatste ... toen was ik vastbesloten om die plaats niet meer af te geven :-)

Aan km 39 kwamen dan opeens de "zwaantjes" bij mij rijden ... flikkerlichten aan en telkens we supporters ontmoeten ... claxoneren en roepen : dit is de allerlaatste loper .... en telkens enorm positieve commentaren : ga ervoor jongen ... sterk van je .. ga voor je medaille ... je bent een held!  Wel, nog altijd doet dit enorm deugd als je bij onze noorderburen zo'n ophitsende woorden hoort!

Dus ... verder gevochten (geen meter wandelen was er dees keer weer bij ... altijd gelopen ... niet snel, maar toch) .... en dan kom je Etten-Leur binnen ... nog altijd heel veel volk op de been ... en toen riep er plots een toeschouwer : "Heb je al es achter je gekeken?".  Verdorie, 4 "zwaantjes", allemaal met hun flikkerlichten aan ... de rode wagen met z'n flikkerlichten aan ... en combi ... en een ambulance ook met z'n flikkerlichten aan .... en dan kom je in de laatste km ... en dan beginnen ze te claxoneren van jewelste ... en roepen door de micro : daar is de laatste, Koen Vansteenkiste uit Gistel, België ... geef hem een daverende applaus ... en dan maar roepen en tieren hé ... 'k heb natuurlijk ook es dolgelukkig gezwaaid naar die mensen ... en toen riepen ze nog luider natuurlijk :-)

Over de finish in 04 uur 58 minuten en 13 seconden ... 'k had nog een kleine 2 minuten over of ik was buiten tijd ... nu ja, 'k had de laatste 10 km wel gerekend zenne!

Dit was een prachtige dag ... blij dat ik er toch voor gegaan ben ...

Op de terugreis het A3 C4 nieuws ontvangen ... spijtig, maar ja, er moet wel degelijk iets veranderen .... NO SWEAT/NO GLORY!!! 

09:54 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Spijtig dat ik jouw 'blijde intrede' heb gemist. Maar toen stond ik al lang na te genieten onder de douche :-)

Gepost door: willem42195 | 31-10-11

Na de zoveelste nog steeds last van de zenuwen? ;-) Proficiat koen, je hebt het toch weer gedaan en nogmaals proficiat met je verjaardag

Gepost door: RonKing | 31-10-11

Zo'n ontvangst is om kippevel van te krijgen. Moet geweldig geweest zijn! Proficiat Koen!

Gepost door: Sandy | 31-10-11

velen zouden wss de stress krijgen van zolang een combi achter zich te hebben maar het is wel schitterend om zo nen entree te maken koen. Proficiat met nr 73!

Gepost door: Peter | 01-11-11

De commentaren zijn gesloten.