26-09-11

Opgave in de Leiemarathon

Door mijn schuld ... door mijn schuld ... door mijn eigen domme schuld.

Verleden week dus tweemaal naar de chiropractor geweest met een pijnlijke rug ... telkens een goeie behandeling gekregen en een vlot herstel gehad ... tot ... ik ging zitten .... want dan kwam de pijn telkens terug.
Zaterdagavond had ik nog pijn door anderhalf uur neer te zitten tijdens de wedstrijd van Club Brugge.
Dat zou wel overgaan met te slapen, dacht ik toen.

En ja hoor, toen ik zondagmorgen opstond was de pijn al bijna helemaal verdwenen.
Dus .... de auto in naar Wevelgem ... daar stond een bus te wachten die ons naar de start zou brengen ... weeral dus anderhalf uur zitten en dus ook weeral pijn toen we aan de start stonden.
Ik hoopte echter dat die zou verdwijnen al lopende ... maar nee hoor, geen chance deze keer ... de pijn bleef.
Aan km 15 kwam ik, samen met Veerle Tesse, die ik wou hazen naar een tijd onder de 4u58, door met een gemiddelde van 06:35 per km ... een heel goed gemiddelde, wetende dat we 06:59 mochten lopen om haar tijd te verbeteren.

Ik voelde echter dat ik dit tempo niet kon volhouden ... de pijn was te erg ... ik zei dat ze jammergenoeg alleen verder moest ... ik wou trager lopen om zo minder pijn te hebben.
Maar dit hielp echter ook niet ... aan km 17,67 kwam een moto naast me ... hij vroeg me hoe het ging ... ik zei hem dat ik wou uitstappen.  Hij stelde voor om op z'n moto te kruipen ... maar dat wou ik niet (heilige schrik van moto's).
Toen stelde ik hem voor om traagjes verder te wandelen en zo te wachten op de bezemwagen ... ok, aan km 21,1 (precies halfweg) werd ik ingehaald door de bezemwagen ... maar, dit bleek geen bezemwagen te zijn, maar wel een ambulance.  Twee vriendelijke verpleegsters hielpen me in hun wagen ... ik moest zitten, maar dat kon ik niet van de pijn ... dus maar liggen op dat ziekenbed hé ... ze bonden me vast met twee linten zodat ik er niet uit zou vallen en verlieten het parkoer om zich naar het ziekenhuis te begeven ... wadde???? Het ziekenhuis ... nee hoor, daar wilde ik niet naartoe ... dan maar naar de finish in de recovery-zone ... ok, daar aangekomen wou ik direct uit dat bed ... maar dat mocht ik helemaal niet ... ze reden het bed binnen in de sporthal en ik werd (niet zelf) in een ander bed gelegd.  De dokter kwam erbij ... ik zei dat ik inderdaad hevige rugpijn had, maar dat ik dat wel thuis zou oplossen met de chiropractor en/of de osteopaat.

'k Heb dan nog een uurke langs de kant gestaan om alle vrienden/bloggers en facebookers te zien finishen, in deze toch wel heel mooie marathon (met alles er op en er aan voor de lopers, proficiat organisatie!!!) ... ik zag er weeral PR's gebroken worden, maar wil toch proficiat wensen aan allen die deze marathon uitliepen, in welke tijd dan ook!

En natuurlijk ook een dikke proficiat aan allen die ergens anders een marathon liepen dit weekend!

En nu???
Gisterenavond kon ik niet meer stappen toen ik thuiskwam, deze morgen is het nog erger ... ik kon mijn bed niet meer uit ... als ik neerzit kan ik met heel veel moeite terug rechtstaan ... sokken en schoenen, gelukkig kan Inge dit doen voor mij ... wandelen is aan de snelheid van een heel trage slak ....

Vanavond om 16u40 mag ik naar de osteopaat ... ik moet alleszins iets hebben tegen de pijn, want die is ondraaglijk ...

Maar nu ga ik stoppen met "trunten" ... 't is mooi weer ... CARPE DIEM!!!! 

10:31 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

beterschap koen, hopelijk is de rug terug snel ok

Gepost door: Peter | 26-09-11

soigneer jezelf Koen, laat die rug nu maar eerst héél goed genezen alvorens je aan je volgende marathon te wagen hé...Veel beterschap!!

Gepost door: Ruth | 26-09-11

hopelijk is 't intss draagbaar vd pijn.veel beterschap he

Gepost door: jogginggirl | 26-09-11

Oei wat jammer koen gelukkig ben je wel gestopt voor het nog erger werd. Hopelijk gaat je rug nu al wat beter ik duim ervoor. Kop op er komen nog marathons e

Gepost door: Julie | 27-09-11

Een beter voorbeeld van iemand die met het loopvirus besmet is bestaat niet.
Heel veel sterkte en vanzelfsprekend een voorspoedig herstel toegewenst.

Gepost door: John | 27-09-11

ja ik zou ook zeer en moest ik anderhalf uur naar Bruhhe moeten kijken, take care joengen ... zorg voe jezelf

Gepost door: marnix | 27-09-11

Een beetje teveel gedanst in de Médoc misschien ? Hopelijk zal het vlug beteren en kan je volgend jaar pijnloos je marathonlijstje verder afwerken. Ik denk dat het beter is om even het lopen van marathons te vergeten want er zijn dit jaar al teveel kwaaltjes geweest. Hard maar misschien het overwegen waard ?

Gepost door: Wim DE OLIFANT | 29-09-11

De commentaren zijn gesloten.