03-07-11

Rijkevorsel Marathon

69.pngZiezo, marathon nr 69 zit erop ... 4 uur 23 minuten was mijn tijd ... een tijd waar ik heel tevreden mee ben.
Gisteren na de middag vertrokken naar Rijkevorsel ... een ritje van anderhalf uur ... om 14u30 ongeveer was ik ter plaatse.
Vermits het al de derde maal was dat ik die saaie marathon daar liep, wist ik alles al zijn .... start, kleedkamers, inschrijvingen afhalen, finish, allemaal op een verschillende plaats ... gemakkellijk!

Toen ik er aankwam had ik een ongelooflijke lage rugpijn ... waarschijnlijk van zolang ik de auto te zitten ... dus voor de start nog maar een Brufen genomen.

Ik had geen tijdsregistratie bij me ... 't zou gewoon op het gevoel lopen worden.
Eén ding had ik me voorgenomen ... ik loop niet voor de laatste plaats!
En waarom niet? Wel, na een 25 of 30 kilometer komen ze met een moto naast je rijden om je poepsimpel te vertellen : je loopt te traag, als je tegen een bepaald uur niet op een bepaalde plaats bent, dan nemen we je uit koers!  Zelf meegemaakt twee jaar geleden ... gelukkig had ik toen nog overschot en heb ik een zestal kilometer een beetje vlugger gelopen.

Waar waren we gebleven ... de eerste 5 km ... traditioneel moeilijk voor mij ... je geraakt niet in je ritme ... de benen zitten nog niet goed ... ik wou eerst bij Jan Deschacht blijven ... maar ik zei : loop maar Jan, ik vertraag effe!  Echter, ik bleef tot ongeveer km 10 à 11 zo'n 10 tal meter achter hem .... op dat moment begon ik de goeie benen te pakken te krijgen ... ik versnelde en liet zelfs het groepje van Jan achter me ... ik voelde me goed ... het tempo ging omhoog ...

Halverwege de marathon vroeg ik aan een seingever hoe laat het was .... toen ik hoorde dat ik de halve marathon in ongeveer 1u57 liep, dacht ik verdorie : "wats gebeurt"

Blijven gaan dan maar he ... alhoewel ik diep in mijn binnenste wel wist dat ik dit nu nog geen volledige marathon kon volhouden ... toch maar proberen hé ... lang geleden dat ik nog es de man met de hamer had ontmoet!
En ja, vanaf km 25 had ik het toch iets moeilijker ... het tempo ging toch iets omlaag ... tot ongeveer km 31 moet ik op het schema om onder de 4 uur te lopen geweest zijn ... dan passeerde Jan Deschacht me ook terug ... ik kon niet direct aanpikken ... ik bleef wel in z'n buurt hangen ... aan km 37 was er een bevoorradingspost en vanaf toen zijn Jan en ik samen gebleven ... af en toe was er voor ons een wandelpauze .... je kan niet wegsteken dat je te weinig kilometers in je beentjes hebt zenne!

Toch was ik dolgelukkig met mijn tijd ... ten opzichte van de Nacht van Vlaanderen van twee weken terug loop ik eventjes ongeveer 45 minuten rapper ... dus klagen hoor je me niet doen!

En de pijn in mijn enkel???? Niets gevoeld ... maar ja, 't was dan gisteren ook geen werkdag he Tong uitsteken

Planning???
Niet overdrijven ... misschien naar Diever binnen twee weken ... of anders volgende maand in Monschau ... we zien wel ... ik jeun me!!!

Totaal aantal loopdagen voor 2011 is nu toevallig ook wel 69 zekers Knipogen
Totaal aantal kilometers in 2011 staat nu op 762 ... nooit liep ik minder ... maar 't jaar is nog niet ten einde hé!

09:44 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb vorig jaar of het jaar daarvoor eens een verslag gelezen van 2 nederlanders over de marathon in Rijkevorsel...ook over die moto en zo meer. Er bleef niks heel van die marathon :-)
Je zal wel content zijn met die tijd, amai nog niet. En dan ook nog een enkel die zich koest houdt... je bent op de goeie weg. Nu niet te zot doen!

Gepost door: Sandy | 03-07-11

Nie zot doen zegt een mens die gewoon effen marathon 69 liep
ja dadde super Koen je voelt da je weer gelanceerd geraakt
succes

Gepost door: marnix | 04-07-11

Proficiat, wat een prestatie zeg!!

Gepost door: maaike | 04-07-11

Proficiat Koen, hopelijk houdt je enkel het !
Misschien tot in Monschau

Gepost door: Filip | 04-07-11

een saaie marathon en hem toch 3x lopen? zot ze man... wel een knappe tijd en dat ondanks het wandelen!

Gepost door: Peter | 05-07-11

Goed gedaan ! En al je nou de volgende weer 45 minuten sneller loopt dan... ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 06-07-11

Goed gedaan ! En al je nou de volgende weer 45 minuten sneller loopt dan... ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 06-07-11

Monschau zal moeilijk lukken, valt in mijn werkend weekend... Doe da goed hé ginder!

Gepost door: aprilvis | 07-07-11

Proficiat Koen wat een prestatie na zoveel blessureleed

Gepost door: RonKing | 10-07-11

Proficiat Koen wat een prestatie na zoveel blessureleed

Gepost door: RonKing | 10-07-11

Knap gelopen hoor Koen ondanks het weinige lopen. Proficiat.

Gepost door: natalie | 12-07-11

De commentaren zijn gesloten.