07-02-11

marathon nr 67 : Apeldoorn

Zondagvoormiddag om 06u15 opgestaan ... om 07u00 had ik afgesproken met Gistelnaar Johan Watty om samen naar Apeldoorn te rijden ... altijd leuk als je met iemand kan praten .... 't is tenslotte zo'n 3 uur rijden.

Om ietsje voor 10 kwamen we aan op de P&R parking net buiten Apeldoorn ... van daar uit werden we met een bus naar de start gebracht en van de start kon je dan een kleiner busje nemen naar de plaatselijke sporthal.  Een goedwerkend systeem ... en vermits we daar al beiden voor de derde keer liepen ... ken je alles al een beetje.

Om 12 uur was de start ... omwille van mijn enkelproblemen de laatste tijd, had ik me een tijd vooropgesteld van 4 uur 45 minuten ... heel rustig dus.

Apeldoorn is een heel zware marathon ... veel hoogteverschillen en dit jaar dus ook heel veel wind.

Ik was veel te snel gestart ... km-tijden van 05:50 ... kalmpjes aan vertragen was de boodschap ... en eigenlijk ging dit wel een beetje vanzelf ... als je heuvelop moet loop je vanzelf wel trager hé!
Ik liep behoorlijk soepel en had nergens geen problemen ... tot aan km15 of zo ... toen begon mijn enkel terug pijn te doen ... doenbaar, maar niet plezant.  Vanaf km 19 had ik echt hevige pijn ... de eerste lus was een toerke van 27,5 km ... dus ik moest nog even verder ... ik dacht er serieus over na om op te geven ... 't was zo toch niet meer plezant.
Omdat ik nog een eindje verder moest ... begon ik mijn loopstijl aan te passen ... ik had dus pijn aan de buitenkant van mijn linkerenkel ... dus probeerde ik zoveel mogelijk die enkel naar binnen te trekken ... ik heb namelijk steunzooltjes die mijn binnenkant van mijn voet ondersteunen ... daardoor komt mijn enkel meer onder druk te staan ... waarschijnlijk wordt die spier constant uitgerokken .... en door anders te lopen is er geen zo'n druk meer op die spier ... dus de pijn werd minder en minder erg ... niet volledig weg ... maar toch doenbaar.
De beslissing is vandaag genomen : WEG met die steunzolen!!!!

Wat ik ook voelde was dat ik geen snelheid meer heb .... beetje weinig kilometers gelopen de laatste maanden en al zeker niet vlug gelopen!  Dus dat voel je wel degelijk ... 'k ben wel altijd blijven lopen ... wandelen was uit den boze ...

En ik moet bekennen : ik was dolgelukkig toen ik de finish bereikte ... ik liep de kilometers telkens in 7 minuten vlak ... en zo rekende ik uit dat ik nog een 3 à 4-tal minuten zou over hebben aan de finish ... die sloot immers na 5 uur ... en inderdaad : de rekening klopte!!!

En nu????
Wel, een paar dagen rusten en dan donderdag de langverwachte NMR van die enkel ... en goodbye steunzolen!!!

Nr 67 is binnen ... nr 68 : hopelijk de Binnenmaasmarathon op 12 maart 2011!!!

 

09:23 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

toch knap dat je 'm hebt uitgelopen ! Hopelijk geeft de nmr uitsluitsel zodat je snel van die vervelende blessure af bent !

Gepost door: Filip | 07-02-11

Karakter dat je ook nr 67 ondanks wat ongemak hebt uitgelopen. Jammer dat we elkaar niet getroffen hebben.

Gepost door: John | 08-02-11

't Moet inderdaad deugd gedaan hebben te finishen na heel wat blessureleed. 't Was tenslotte al meer dan 2 maanden geleden hé... Proficiat!

Gepost door: aprilvis | 08-02-11

Of op 13/3 Stein

Gepost door: cremke | 11-02-11

De commentaren zijn gesloten.