29-11-10

Eindelijk is hij er : marathon nr 66

66.jpg

Zaterdagavond had ik nog een feestje bij een schoonzus van me ... in Koekelare werden we verwacht voor een hutsepotavond ten voordele van de zoutmijnkinderen in India ... 'k had gedacht om verstandig te blijven ...

 

Zondagmorgen dus om 5 uur opgestaan ... om 6 uur Johan Watty opgepikt bij hem thuis en dan samen naar Geldrop ... eventjes misgereden in Eindhoven ... gelukkig wist Johan dat we de richting Venlo moesten volgen en dan redelijk vlot om 08u15 stonden we aan de sporthal van Geldrop voor de 't Is voor Niks Marathon ... een marathon die deze keer ietsje verder was ... 42 kilometer en 500 meter in plaats van 195 meter ... nu ... zo was ik op mijn gemak hé!

In de cafetaria veel Nederlandse en Vlaamse bekende bloggers en facebookers ontmoet .... 't was weer een gezellig boel.

Om 10 uur vertrokken we ... sommigen voor de 30 kilometer en sommigen voor de marathonafstand.
De eerste 10 kilometer liep ik in een groepje van een zestal personen ... waaronder ook Veerle Beernaert.
Er liep een gast bij ons die aan z'n 93ste marathon bezig was ... z'n tweede dit jaar ... daarvoor stond z'n teller al 7 jaar op 91 ... hij had een pauze genomen !!!
Het tempo lag eigenlijk ietsje te hoog voor mij ... daarom ook liet ik hen aan km 11 of zo los ...; 'k wou mijn eigen tempo lopen ... leek me aangewezen op dit prachtige, maar toch wel veeleisende parkoer .... de ondergrond was immers hardbevroren en je moest toch voortdurend opletten om je voeten niet om te slaan en om niet over loszittende takken te vallen.

Vanaf km 11 tot aan de bevoorrading aan km 15 liep ik dan alleen ... genieten van de natuur heet dat!
Aan de bevoorrading kwam Sven Cooremans (Slakje sjogt) bij mij .... ik vernam van hem dat er niemand meer achter ons liep.
Dat moet je me natuurlijk geen twee keer vertellen ... ik zou allerlaatste eindigen op deze marathon!
Sven bleef nog eventjes staan aan deze bevoorrading en ik trok me terug op gang.
Ik was zeker van mijn stuk ... ik zou nog wel effe vertragen en hem voor laten.
'k Denk dat dit me rond km 17 en 18 gelukt is ... toen was ik ervan overtuigd : ik liep als laatste en dit nemen ze me niet meer af!
Aan km 21 was er terug bevoorrading ... er stond een dame voor me die lekker aan het eten was ... effe bij haar staan en effe bijpraten ... ze vertrok ... ik dacht : eet rustig je peperkoek op en vertrek dan ook maar ... groot was echter mijn verbazing toen nog een man kwam afgelopen ... verdorie : wat is dit nu?????
En ja, bleek dat er na hem nog 2 mensen in koers waren ... godverdomme toch hé ... dus : weer vertragen!
Zo gezegd, zo gedaan, en aan km 28 kwam een mevrouw naast me lopen ... haha ... en aan km 29 kwam dan de laatste heer ook voorbij mij ... eindelijk : ik liep als laatste.
In de verte zag ik die heer de dame voorbijlopen ... moest ik dus enkel die dame nog in het oog houden.
Ik bleef een paar honderd meter achter haar lopen ... kwestie van veilig te spelen.
Aan km 30 begon ze echter te wandelen ... verdorie ... dat wou ik nu wel niet ... ik zat immers fris ... effe dribbelen (ter plaatse lopen zonder vooruit te gaan) ... maar nee, ze bleef wandelen ... en nu?  Ja, toen besliste ik (ook om geen kou te vatten) om toch maar door te lopen ... dju toch hé!
Uiteindelijk haalde ik nog een tweetal lopers in ... één ervan was aan het terugkeren ... verstrooid en in de verkeerde richting aan het lopen ... zot!
De finish haalde ik in 5 uur 8 minuten ... zo fris als een visje ... niets moe ... conditie in orde dus ... weekje van 82 km gemaakt na die vervelende weken met mijn kuitblessure ... dolgelukkig ... marathon nr 66 eindelijk een feit!
Achteraf nog een paar pilsjes gedronken met Veerle Beernaert en Johan Watty (Johan was al 2 uur aan 't wachten op mij)
Daarna naar huis ... twee uurtjes rijden ... en een lekkere maaltijd in restaurant Petrus ... en deze keer geen biefstuk maar wel een carpaccio van hert met truffelolie, schilfers rauwe ganzenlever en grof zout ... gevolgd door lotte in een jasje van pancetta met groene koolstoemp en tomatenjus ... met een flesje rode wijn erbij natuurlijk ... hmmmmmmmmmmm!

En nu op naar de volgende ... en er volgen er nog 2 dit jaar .... op zondag 12 december de marathon van Spijkenisse en op zaterdag 18 december de marathon van Kampenhout!
Als alles goed gaat eindig ik het jaar dus op 18 marathons  ... 68 in totaal ... 't hadden er 20 kunnen zijn!

 

En over de voetbal praten we vandaag NIET!!!

10:08 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad die man, niet normaal eventjes een looppauze nemen van 7 jaar als je al aan 91 marathons zit. Dat zal u niet overkomen zeker...
Klinkt heerlijk dat menu'tje, 't moet niet altijd biefstuk zijn.
Enne proficiat met nummer 66, hé!

Gepost door: Spencerwoman | 29-11-10

hé, mijn commentaar staat er niet ? Ik probeer te herhalen. Dat dit een supergrappig verslagje is, want normaal lees ik 'die moet ik nog inhalen', of 'die laat ik niet schieten', 'ik blijf plakken aan', ... bij jou 't omgekeerde ! En genieten bij iedere stap ! Zalig !

Gepost door: kaat | 29-11-10

op preceis dezelfde plaats ook misreden in Eindhoven, afrit Venlo gemist :) Knap verslagje alweer en proficiat met je 66e e, chapeau.

Gepost door: Peter | 29-11-10

Jammer zeg dat je geen laatste kon worden... wel lekker fit en genoten van de mooie natuur. tot over 2 weken

Gepost door: RunningHans | 29-11-10

benieuwd welk fotoke ge gaat posten binnen drie marathons

Gepost door: paul van hiel | 29-11-10

Je komt jou ook overal tegen! Tot in Spijkenisse dan maar .....

Gepost door: M@urice | 29-11-10

Sterk! Nog 2 jaar! Benieuwd waar nr 100 plaats zal vinden...

Gepost door: Jan | 30-11-10

leuk te horen dat de blessures verleden tijd zijn...mooi gedaan.

Gepost door: natalie | 30-11-10

Mooi teruggekomen na de problemen met de kuit. In Spijkenisse zien we elkaar weer.

Gepost door: John | 30-11-10

Fijn dat je weer zo veel plezier beleeft aan het Marathon lopen !

Gepost door: Bjorn Paree | 30-11-10

De commentaren zijn gesloten.