14-11-10

No marathon nr 66

Vandaag, zeer tegen mijn zin, vertrokken om 06u00 richting Kasterlee.
Ja, inderdaad, tegen mijn zin, wind, regen, wateroverlast ... en ik wist dat het daar een natuurmarathon is .. dus weinig verharde wegen!
En inderdaad, het was loodzwaar, plezant ja, maar loodzwaar ... veel, enorm veel slijk, op een bepaald moment stonden we zelfs stil, er was geen weg meer te bespeuren ... enkel water ... dus ja, je moest erdoor he, tot je knieën in het water lopen ... en niet weten wat er onder dat water is hé ... en koud man ... brrrrrrrr!

Toch uitgelopen ... sterke eerste wedstrijdhelft in 2u09, iets mindere tweede helft in 2u35 : eindtotaal 4u44.

'k Was heel tevreden ... heel zware marathon ondergaan, maar ook van genoten ... zeer tegen mijn zin aan begonnen .. maar uiteindelijk met veel plezier deelgenomen.

Aan de start Ann (denk uit Brugge) gezien ... tijdens de wedstrijd kwam MTB-er Wim Geerts me vergezellen (thx voor de babbel) en achteraf nog Kristof Vandevoorde gezien.

Voor de wedstrijd ook nog iemand uit de plaatselijke Colruyt gezien die daar helemaal alleen rondliep.

Achteraf vertelde Kristof me dat hij hoorde zeggen dat het parcours te kort was volgens sommigen met hun gps.  Ik zei dat ik ook tweemaal het bordje met km 7 gemist had ... nu ja, dat kan gebeuren he ... en de ene heeft kms te veel op zijn gps en de andere te weinig ... dus 't is zo altijd iets.

Toen ik achteraf bevestiging kreeg van Nico en het ook te lezen is op de site van Kasterlee dat een ronde slechts 19,7 km bedroeg, dus 39,4 km in totaal voel ik me een beetje in de zak gezet!
Als ze zeggen dat ze een marathon organiseren moet het in orde zijn ... desnoods laat je de mensen 1 km ergens nog rondlopen zodat je afstanden kloppen.  Maar dit kan niet!!!
Of je verwittigt iedereen voordien, alle halve en hele marathoners stonden toch aan de start te wachten ... zeg dat dan gewoon!!!

Voor mij is dit een grove fout ... maar ... ik loop dat nog een marathon meer hé!
Maar stel je voor dat je slechts 1 marathon loopt ... op een jaar .. op in heel je leven ... en dan schrijven ze doodleuk achteraf : sorry, jongens, je hebt eigenlijk 2,8 km teweinig gelopen ... we brengen dit volgend jaar in orde ... aja, dan moeten we die 2,8 km meer lopen misschien??????

Ooit nog in Kasterlee lopen?????

 

 

20:10 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

ja das jammer van die aftand maar toch proficiat Koen

Gepost door: RonKIng | 14-11-10

Proficiat maar ik geef je HELEMAAL gelijk ! De meeste mensen moeten daar hard voor trainen en dan naderhand horen dat het 'geen echte marathon' was, tja, dat vind ik ook niet kunnen ! En inderdaad, je kan toch nog altijd ergens toerkes lopen voor die enkele kilometers !

Gepost door: kaat | 14-11-10

ten eerste..proficiat!! Want het waren echt wel loodzware omstandigheden en je hebt toch wel een ferme tijd gelopen hé!
Ten tweede...hoe bizar zeg. Heb er twee keer de halve marathon gelopen en die was toen toch telkens redelijk correct van afstand (misschien 100 meter verschil op m'n Garmin). Hebben ze dan gewijzigd owv de natte omstandigheden of zo? Ze hadden dan inderdaad gewoon een toerke om in 't dorpscentrum moeten doen of zo hé. Kan goed geloven dat je teleurgesteld bent!!

Gepost door: Ruthje | 14-11-10

Da's wel k## toch een mooie prestatie....

Gepost door: wim | 14-11-10

jammer van de afstand, maar door de zwaarte van het parcours zou ik dit gewoon als nr 66 bijschrijven hoor! (of ge kunt er ook nog altijd 2.8 bijlopen e nu ;))

Gepost door: Peter | 14-11-10

Je hebt gelijk. Afstanden (en zeker voor een marathon) moeten kloppen. Maar het blijft hoe dan ook een puike prestatie. Niet simpel om zo op onverharde wegen doorheen een hondenweer te lopen. Proficiat !

Gepost door: maaike | 14-11-10

Jij loopt er inderdaad meer in een jaar dan vele mensen in hun hele leven. Dus voor jou is het al een tikkeltje minder erg. Maar voor mensen die er slechts ene per jaar doen is het natuurlijk wel niet zo leuk om dat dan te moeten horen...
In ieder geval: alweer een topprestatie! Proficiat!!

Gepost door: Sven | 14-11-10

proficiat met de prestatie. Ik liep er zelf een halve en een hele. Toen klopte het wel en vind het een hele mooie. Vermoed dat het water de spelbreker was dit jaar. Ze hadden er idd beter iets anders op gevonden. Vind dergerlijke aanpassing ook zeer jammer en niet kunnen. Een marathon moet een marathon blijven.

Gepost door: cremke | 14-11-10

jammo azo nie ee, das inderdaad nie echt fair mo toch een dikke proficiat met de prestaties van de laatste week, je ziet weer helemaal back ee ...
nooist getwiefelt wi, ;-)

Gepost door: marnix | 15-11-10

De commentaren zijn gesloten.