19-10-10

DNF : Opgave in de Amsterdam Marathon

DNF : Did Not Finish!!!

Nee, ik heb de finish niet gehaald tijdens de Marathon van Amsterdam.

Ergens vreesde ik er wel al voor zenne … gans de week niet gelopen om de pijn in mijn kuit niet te verergeren … de kans zat er natuurlijk  in dat het niet zou lukken hé!

Zaterdagmiddag naar Amsterdam vertrokken … omstreeks 15u00 was ik in mijn hotel … dan met de metro naar het Olympisch Stadion … borstnummer afgehaald … mooi t-shirt ontvangen … effe rondgelopen … veel bekenden ontmoet …. 5 meter gelopen : pijn in mijn kuit … verdorie toch hé … maar ja, je hoopt op beterschap.

’s Avonds naar ’t stad getrokken : Italiaans gegeten … lekker trouwens.

De zondagmorgen om 06u30 opgestaan .. om 7 uur ontbeten … daarna uitgecheckt uit het hotel en terug naar het Olympisch Stadion … daar hadden onze Nederlandse blogvrienden afgesproken in de cafetaria … terug veel bekenden gezien …. koffietje gedronken … zot van de zenuwen … zou het lukken????

De zenuwen werden me te erg … naar de piste gelopen … dat was zo’n 200 meter … pijn jong … maar ja, wie weet, als de spier warm krijgt, dan voel ik de pijn misschien niet meer????

Om 09u45 vertrokken we … 30.000 lopers … fenomenaal …. schitterende arena om te vertrekken … en ja … ’t was precies of ik geen pijn meer had …. maar nee hoor, dat duurde maar zo’n paar honderd meter … waarschijnlijk door de adrenaline … de pijn kwam er terug … niet dat het een hevige pijn was … ze was er basta!

Gelukkig wist ik dat we een rondje liepen (doorheen het Vondelpark) en dat we na zo’n 7 à 8 km terug aan de start passeerden.  Toch blijf je voortdurend denken : zou ik nu toch niet verder lopen … die pijn is toch zo erg niet … het lukt je wel Koen!

Maar aan de andere kant : verdorie … stel dat ik hier van een klein kwetsuurke iets erg maak … dan is mijn seizoen er misschien aan … dan kan ik voor de rest van het jaar niet meer lopen!

Dus … verstandig geweest (eigenlijk ben ik dat altijd … maar iedereen let daar niet altijd op) … en uitgestapt (met heel veel pijn in het hart)!!!!

Direct naar de douche … direct naar mijn auto … en naar huis!

Zo was ik veel vroeger dan verwacht terug bij Inge … zijn we nog naar Oostende geweest natuurlijk … en was mijn puntenzak weer goed gevuld!!

Ondertussen ben ik gisteren naar mijnheer doktoor geweest … niets te vinden natuurlijk … je mag overal duwen op die kuit : ik voel niekske!!

Waarschijnlijk is het dus een ontsteking … 5 dagen rusten en 10 dagen ontstekingsremmers pakken … duimen dat het daarmee lukt hé!

Gisteren al es 17,5 km gefietst … je moet toch iets doen hé …

En ja … ik probeer het positieve van dit weekend te onthouden … het was een schitterend blauw-groen-zwart weekend!!!!!

10:05 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Awel koen , ge hebt gelijk in alles wat je schrijft ! Het was me nog niet opgevallen dat jij soms verstandig bent ! :-) Ik ga er in't vervolg een beetje op letten !

verstandige beslissing geweest ! Op naar de volgende ! Dus binnen 14 dagen !! :-) ??????

Gepost door: coach mario | 19-10-10

wie ben jij nu ook alweer??? ;-)))
We tonen het misschien niet altijd maar we weten wel dat jij geen dommerik bent zenne!
Alle gekheid op een stokje: goeie beslissing genomen Koen, nu hoef je maar een weekje te rusten, als je 'm had uitgelopen was 't misschien wel veel erger geweest :)

Gepost door: Chris | 19-10-10

beter het nu wat rustiger aan doen. Je moet er tenslotte nog 35 lopen hé !

Gepost door: Wim | 19-10-10

jaja tverstand komt met de jaren hé
en nu op nor kasterlee
succes wi pé

Gepost door: marnix | 19-10-10

heel verstandig idd om te luisteren naar je lichaam en uit te stappen, volgende marathons nie hypothekeren.

Gepost door: Peter | 19-10-10

Ik vond het al verdacht dat ik je niet vond in de uitslag... Geen drama... Er volgen er nog vele...
Spoedig herstel!

Gepost door: Jan | 19-10-10

Dat is balen Koen! Maar wel heel verstandig om niet door te lopen ...... En er komen nog marathons genoeg die je wel gaat uitlopen.

Gepost door: M@urice | 19-10-10

Balen en niet zo leuk natuurlijk.
Gelukkig toch verstandig en moedig om ondanks de pijn een poging te wagen.
Pak je rust en zo meteen weer marathons rennen.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 19-10-10

Shit Koen,
dat kon ik ook niet vermoeden toen wij jou onderweg nog veel plezier wensten. Hopelijk herstel je spoedig en dan zien we elkaar weer bij die oergezellige marathon in Spijkenisse.

Gepost door: Pim | 19-10-10

Een verstandige beslissing om de rest van het loopjaar niet in gevaar te brengen.

Gepost door: danny | 20-10-10

De commentaren zijn gesloten.