14-09-10

Le marathon le plus long du monde!!!

Fantastisch … de leukste marathon die ik ook al gelopen heb, let wel : ik schrijf niet de mooiste of de zwaarste … ik schrijf : de leukste!!!

Op donderdagavond met Ryanair aangekomen in Bordeaux, met de bus naar het hotel, ingecheckt en dan nog in ’t stad een pizza gaan eten.

Vrijdagmorgen omstreeks 07u30 opgestaan, ontbeten en dan naar het reisbureau Tutti Quanti getrokken (slechts 100 meter van ons hotel) om mijn startnummer enzoverder af te halen.

We hadden dan gans de vrijdag vrijaf … leuk om es Bordeaux te verkennen … prachtige stad trouwens … ’s middags ergens een dagschotel gegeten en ’s avonds terug een pizza.  Ondertussen veel gewandeld en es een Bus Touristique genomen, zo zie je vlugger al wat mooi is in de stad.

Heel vroeg in bed … zaterdagmorgen om 04u45 moest ik er immers uit.  Gewassen en gestreken en om 05u30 stonden we aan het ontbijt … niet te veel gegeten … mijn pizza van de avond voordien lag nogal zwaar op mijn maag … en de fles wijn ook!

Om 06u30 stond de bus voor ons hotel en konden we vertrekken naar Pauillac … omstreeks 08 uur waren we ter plaatse … de zon was net ook opgestaan.

Een beetje rondgelopen en vooral de prachtige kostuums van mijn medelopers bewonderd … je moet immers weten : 90 % van de lopers is verkleed!  Ikzelf was veel te weinig verkleed … ik had enkel een Popeye t-shirt aan … volgend jaar moet dit beter!

Om 09u30 was de start voorzien … de menigte trok zich heel langzaam op gang … heel snel ging het niet … ’t was dan ook constant bergop een bergaf … vele keren dienden we te stoppen omdat de weg te smal was voor de meute.  Na 2 km liepen we zelfs in rijen naast elkaar door de wijnvelden … op de baan was immers geen plaats genoeg.   Maar niemand die zich daar iets van aantrok … ’t was toch maar voor de leute hé!

 

Aan km 2,5 was de eerste drankstop voorzien … hmmmm …. een lekker wijntje … heerlijk …. gelukkig was er ook bij iedere wijnstop een watervoorziening!

 

Aan km 5 of 6 liepen we door het eerste chateau … wat ik daar zag was onvoorstelbaar … iedere stopte er … nam een glaasje wijn en begon met elkaar te praten rond de wijntonnen die er buiten stonden … gezellig effe keuvelen … en o ja, we moeten terug vertrekken ook hé … je moet immers wel ne marathon lopen ondertussen ook he!

 

Vele malen zag je ook groepjes die stopten om foto’s te nemen van elkaar voor een chateau of met een prachtig uitzicht op de achtergrond, niemand had haast!

 

Zo ging het verder van chateau naar chateau … eten en drinken … lachen, grollen, plezier maken!  Nochtans het was geen eenvoudige marathon zenne … veel bergop en bergaf … geen moment plat!

 

Chateau Rothschild, Chateau Saint Estephe …. ik kan ze niet meer allemaal opnoemen, maar we hadden 23 wijnstops onderweg!  Telkenmale was er eten in overvloed … zelfs oesters, biefstuk, frisco’s, boterham met kaas, boterham met paté … niet te doen.

Ik eindigde uiteindelijk in 4u54m47s … een 1455 plaats op ongeveer 8500 deelnemers … dat wil zeggen dat 82% nog achter mij kwam … uiteindelijk liep ik dus veel te rap … een wijze les voor een volgende maal!

 

Vermits ik geen uurwerk of Garmin aanhad, vroeg ik aan km 35 aan iemand langs de weg hoelaat het was … ik had een tijd met Inge afgesproken van omstreeks de 5 uur … ik had toen nog 1u10 minuten over om de laatste 7 km af te werken … tijd zat dus … en zo bleef ik aan iedere post nog ietsje langer plakken!

Wat ik wel niet gedronken had, was whisky en tequila … dat was me er een beetje over!

Aan de finish waren er tenten waar je als loper weer vanalles en nog wat kon verkrijgen … maar de frisse pintjes waren er toch het meest in trek … ’t was immers 28 graden die dag … en iedereen bleef maar dorst hebben!!!

We kregen elke een medaille, een mooie rugzak en, hoe kan het ook anders, elk een flesje wijn!

 

Achteraf dronk ik nog een vijftal pintjes (veel vocht verloren hé) en toen mochten we terug de bus op richting Bordeaux.

 

Wat ik vooral meeneem van deze marathon was het plezier tussen de lopers … onvergetelijk … 1 jammer feit … ik was er alleen als loper … eigenlijk moet je deze marathon beleven met een groep vrienden … allen verkleed en allen samenlopend aan het tempo van de traagste loper … en dan maar plezier maken onderweg … wie heeft zin voor volgend jaar????????

 

En ja, van waar mijn titel????
Wel, op het einde liep niet iedereen meer de ideale lijn :-)

11:56 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

spijtig dat ik die lange afstanden niet aankan want anders, mietekej, eten en drinken, mmmmmmm

Gepost door: Stofke | 14-09-10

koen

amai ja dat zal wel een belevenis geweest zijn denk ik heb hem ook al willen lopen ale op naar de volgende

Gepost door: gerry | 14-09-10

Dat lijkt me nu eens een gezellige marathon, staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar de datum heeft nog nooit gepast (Tinekesfeesten in Heule).

Prima gelopen!

Gepost door: frank spencer | 14-09-10

'k vind dat je toch wel wat trager mocht gelopen hebben zenne ! zo rap terug met zo'n lekkernijen onderweg ! ;-))

Gepost door: chris | 14-09-10

Amaai, dat lijkt daar meer op een walking diner dan op een marathon, bangelijk!

Gepost door: wendy | 14-09-10

Koentje toch, dat zou nu eens een marathon kunnen zijn die mij perfect op het lijf geschreven is.

Gepost door: hansy | 14-09-10

wat een avontuur Koen... en genieten maar.

Gepost door: natalie | 14-09-10

Koen, volgend jaar loop ik mee... we kunnen nog afspreken om in te schrijven en ik denk daar inderdaad hoe groter de groep, hoe leuker.

Gepost door: Wim | 14-09-10

En juist hier doe je geen moeite om de laatsten te zijn....rare jongen hoor :-)

super verslag

Gepost door: marnixx | 15-09-10

Wil ik ook nog eens lopen, maar liever niet zo snel...

Gepost door: Jan | 15-09-10

Het hoeft dus niet altijd "afzien" te zijn! Leuk verslag, dat de kriebels aanwakkert om ooit zelf eens deel te nemen.

Gepost door: Sandy | 15-09-10

Trouwens we hebben hier in Gistel toch ook zo'n route???
Ik denk dat ie "Smoefelroute" genoemd wordt.
Zou een mooie training zijn op de medoc :-)

Gepost door: marnix | 15-09-10

Ha ha ; lijkt me errug leuk !!


ps: ik zal het niet vaak tegen u zeggen maar: je hebt veeeeeeeeel te hard gelopen ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 15-09-10

Ha ha ; lijkt me errug leuk !!


ps: ik zal het niet vaak tegen u zeggen maar: je hebt veeeeeeeeel te hard gelopen ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 15-09-10

zou ik wel zien zitten, wie weet volgend jaar ?
en ik moet de rest bijtreden, veeel te snel gelopen, beter nog wat langer genoten onderweg !

Gepost door: Filip | 15-09-10

Koen, zalig verslag. Ik heb wel eens zin om hier mee de zot te gaan uithangen. Dit moet je in je leven ook eens een keer gedaan hebben precies, gewoon op 't dooie gemakske genieten... Echt wel lachen

Gepost door: Steve | 16-09-10

Misschien volgend jaar met enkele "olifanten" !

Gepost door: Wim | 16-09-10

topplaats man! de eerste 20%! :)
een feestmarathon en dan loopt ge zo rap door, tsss.... ;)

Gepost door: Peter | 16-09-10

De commentaren zijn gesloten.