22-08-10

Marathon nr 12 van 2010 : Hulshout

Jadadde, weeral zo'n zware marathon ... warm, warm, warm en 8 toerkes van 5 km ... telkens 2,5 omhoog en 2,5 omlaag ... gene meter vlak!

Vertrokken om 13u30 richting Hulshout (Kempen) ... omstreeks 15u20 daar aangekomen ... bekend Eeklo stond al aan de inschrijvingstafel : Bart Kerwijn, Ronny Creel en Filip Hoornaert ... nummer afgehaald en nog efkens naar de mannen van de 100 km gaan kijken ... die waren al bezig van 10 uur 's morgens : chapeau voor die gasten zenne ... trouwens : slechts 11 deelnemers haalden de finish!

Om 17 uur was de start voorzien .... om 16u55 wilden ze ons al doen starten ... gelukkig waren er enkele mensen die er de speaker op attent maakten dat nog niet iedereen aanwezig was ... inderdaad, de 3 uit Eeklo waren nog onderweg!  Toch effe gewacht en dan mooi op tijd allemaal samen kunnen vertrekken.

Ik was de eerste kms veel te snel weg, telkens aan 5:55 per km, waar ik eigenlijk 6:24 voor ogen had.  Ja, dan begin je te vertragen wat eigenlijk niet zo gemakkellijk is.  Gelukkig door de hitte en het zware parcours moest je wel vertragen.  Na een ronde of twee hadden de mannen van Eeklo me te pakken ... we bleven een rondje samen ... toen kreeg Ronny het moeilijk en moest hij ons laten gaan ... een halve ronde verder liet ik Bart en Filip ook gaan ... ze liepen me ook iets te snel.

Mijn tempo zakte ... ik zag al dat ik de 4u30 niet zou halen, dat het eerder 4u45 zou worden ... but who cares????

Klassiek had ik het moeilijk tussen km 20 en 25 ... ik kreeg krampen bovenaan de linkervoet ... een gevolg van mijn nieuwe schoenen die veel te hard aanspanden ... twee keer gestopt ... linkerschoen uit ... veters veel losser ... en daarna ging het terug beter.

Vanaf km 30 liep het terug beter voor mij ... met nog 2 rondjes te gaan stelde Conny Braekman (Belgisch Kampioene 100 km) voor om een rondje met mij samen te lopen ... wat een eer!  Maar, na 2 km moest ik haar laten gaan ... ik forceerde me te veel om een hoger tempo te lopen ... ik zou mezelf opblazen ... terug tempo laten zakken en rustig mijn laatste kms verwerkt.

Hilariteit net bij het ingaan van mijn laatste ronde : ze riepen mijn naam af en vroegen : "Hoeveel rondjes nog?" ... nog eentje zei ik ... nee, Koen Vansteenkiste, je bent er ... je moet stoppen, riepen ze me na .... ik deed teken van dat kan niet, ik heb nog maar 37 km op mijn Garmin ... toch wilden ze me laten stoppen ... ik liep natuurlijk door en werd na zo'n 100 meter ingehaald van een dame van de organisatie die me wou tegenhouden ... ik wou niet stoppen ... ik had nog niet gedaan ... dus lieten ze mij toch maar verder lopen ... de snoodaards ... had ik gestopt dan had ik wel een tijd van 4u14 :-)

Rustig verder gelopen en in de laatste km kreeg ik plots nog Bart in het oog ... hij had last van krampen en net voor het einde kwam ik bij hem ... we liepen samen over de eindmeet ...

Na de finish mochten we in een parochiezaaltje of zo een prachtig wit t-shirt afhalen en een prijs van hoofdsponsor Duvel!

En toen ... ja toen mochten we 1,9 km wandelen tot aan de sporthal!!!  Gelukkig kreeg een dame ons in het oog ... ze vroeg of we geen lift nodig hadden, ze had de winnares van de 100 km bij haar in de auto ... wij natuurlijk dolgelukkig ... onderweg zagen we nog Filip die wel aan het wandelen was!

Aan de sporthal hadden we nog enige moeite om Ronny te vinden ... hij had een slechte dag en stopte aan km 30 ... hij had zich opgeofferd om voor de Cava te zorgen ... moe maar gelukkig dronken we met z'n vieren twee flesje Cava uit ... smaakte wel heerlijk fris na die marathon .... daarna nog een warme douche ... een drietal Blonde Leffes en dan huiswaarts ... 't was iets na tweëen toen ik thuis arriveerde.

Nr 62 zit erop .... nr 63 loop ik op zaterdag 11 september in de Medoc ....'k wil u maar een klein beetje jaloers maken : er zijn 21 drankposten met een glaasje wijn voorzien ... er is du Jambon ... er zijn Huitres ... en zijn entrecotes ... er is du fromage ... een km 41 krijgen we ijsjes ... kortom : 't zal een marathon worden om te genieten ... en misschien zelfs es een marathon waarin ik niet zal vermageren :-))))

Toe loatre! 

10:18 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Koen, je hebt het toch weer maar ne keer gedaan, veel plezier in De Medoc

Gepost door: RonKIng | 22-08-10

Alweer een mooie prestatie. En volgend jaar wil ik ook naar de Medoc.

Gepost door: dirk | 22-08-10

Proficiat Koen, weeral een zware marathon tot een goed einde gebracht. Die Medoc... Moet ge nu wijn, oesters en entrecotes inbouwen in je marathonschema?
Groetjes.

Gepost door: Jan | 22-08-10

bedankt voor de compagnie Koen, en proficiat met je uitslag.
Succes in de Medoc, en ... niet te vroeg aan de wijn beginnen hé !

Gepost door: Filip | 22-08-10

amai nog één erbij. Ik ben nog aan het herstellen... proficiat.

Gepost door: johan | 22-08-10

En zo kan er weer een streepje geplaatst worden.

Gepost door: John | 23-08-10

Let maar op dat ge na 21 wijntjes de eindstreep nog vindt ! :-)

Gepost door: Philip | 23-08-10

Sterke prestatie in zo'n hitte en ja met mijn collega-krekenlopers kan het in den après nooit slecht zijn hé ;-)

Gepost door: Stofke | 23-08-10

Chapeau hoor, in deze hitte. Proficiat.

Gepost door: natalie | 24-08-10

De commentaren zijn gesloten.