08-08-10

Herr Vonsteinkieste ist da!!!

Miljaar, de Monschau Marathon war wieder da!
En nie geweune wi, dat is één van de zwaarste die ik al gelopen heb, samen met La Roche!
Ik twijfel eigenlijk altijd nog welke van de twee de allerzwaarste is.
Weet je wat? Proberen jullie het zelf es uit en help me beslissen.

Deze morgen om 03u15 opgestaan, niets gegeten, want ik had de avond voordien al zoveel broodjes gegeten dat ik echt niets meer door mijn keel kreeg.  Zelfs een kopje koffie kon er niet meer in, wat later een grote fout bleek.

Nu, je kent mijn procedure, gewassen en gestreken en weg, om 04u15 vertrokken, ritje via Brugge (bekend van FCB Club Brugge, de volgende kampioen van België in het voetbal), Gent (Kwek, kwek, kwek, kwek vanavond), Brussel (Chalalalalalal), Luik (gewonnen tegen Egieptiens), Eupen (who the fuck is ...) in Konzen (deelgemeente van Monschau) aangekomen.

Nummer afgehaald, grote commissie gedaan en dan naar de auto om me om te kleden. Direct al een oude bekende (zo oud is hij nu ook weet niet, maar 't was al een tijdje geleden) Johan Van Loock ontmoet.  Me dunkt dat hij tamelijk nerveus was, drie jaar geleden dat hij nog een marathon liep, maar blijkbaar was hij deze keer toch voor mij,  Vlug effe nagekeken, 4u09, sterk Johan!

Om 08 uur vertrokken, ja, lekker vroeg, ik hou daar wel van, dan heb je nog tijd vrij voor het vrouwtje achteraf hé. Gelukkig denk ik ook aan alles!

Eerste helft voorzichtjes aangepakt, rustig gelopen, niets forceren, en uiteindelijk mijn eerste halve marathon gelopen in 2u37 minuten.  Als ik dan mijn eindtijd bekijk, dan heb ik een negatieve (of is dit eigenlijk geen positieve) split van 2u37 naar 2u22 van 15 volle minuten, dat is toch niet slecht hé!

De vorige editie van de Monschau Marathon had ik nog gedacht : NOOIT MEER!!!! (Maar blijkbaar zijn er nog die dit vandaag gezegd hebben). Toch liep ik hem vandaag voor de tweede maal (net zoals de La Roche Marathon) en beiden doe ik zeker nog es opnieuw.  Dit zijn beiden TOPPERS onder de marathons, deze moet je gelopen hebben, zo simpel is het.

4 uur 59 minuten en 9 seconden was mijn netto eindtijd.

5 uur 00 minuten en 9 seconden was mijn bruto eindtijd.

En waarom?  Wel, ik ben net voor de eindstreep gestopt, Herr Vonsteinkieste, was ist?   Vroeg de speaker?  Ik moes warten, zei ik.  Ja, ik wou een paar seconden met Julie in Paraguay samen lopen, het waren er uiteindelijk 3, maar door een dommigheid van mij (verstaan jullie dit) stapte ik in het verkeerde finishvak binnen (van de wandelaars), mocht ik terugkeren en dan wel ik het juiste vak binnenlopen (vandaag die 9 seconden).

Owla, godomme, vergeet ook niet es te passeren bij de Spencers, die liepen een trail in de hoge montagnes in Frankrijk, en de Frank laat het nu al op de korte afstand ook al af tegen Betty, waar gaan we naartoe????

En ga nu aub niet lezen welke tijd Julie in Paraguay gelopen heeft, want Nico zit nu al in zak en as (met zijn staf en mijter), hij kan namelijk geen schema's vinden voor 03u40 (moest er iemand dit berichtje lezen, gelieve Nicolas te helpen).

't Was leuk vandaag, 't was plezant, maar binnen 2 weken loop ik mijn volgende marathon, EN DRINK IK EEN CAVA AAN DEN ARRIVEE MET RONNY KING!!!

21:04 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

weer een streepje bij op de teller, en blijkbaar genoten !
cava in hulshout, I'll be there !

Gepost door: Filip | 08-08-10

proficiat Koen!

Gepost door: Peter | 08-08-10

man man wat een vergissing maar toch wer een puike prestatie ik weet dat van marc bemong dat deze zwaar is

Gepost door: gerry | 09-08-10

Hij ligt nu reeds te koelen in den frigo

Gepost door: RonKIng | 09-08-10

Goed gelopen Koen en inderdaad een top van een marathon om mee te maken, genieten.
Helaas niet gezien en wie weet een volgende keer.
Rust lekker uit.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 09-08-10

Proficiat met alweer een mooie prestatie. De Marathon heeft voor U geen geheimen meer toch ? Nu nog ff de juiste finish zien te vinden en voila :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 09-08-10

na pintelieren met het orkest, een usain bold danske, wellicht ook al eens met nen Leffe en nu gewoon stokkestijf stilstaan voor de streep... dat zijn alweer punten voor 't SMC klassement .
En alweer een geslaagde marathon derbij. Heel veel succes verder en tot aan 't zeetje zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 09-08-10

Als Monschau leuk is loop dan zeker eens de Rürsee marathon ( 7 november ). Zelfde streek dus gemakkelijk te bereiken en goed hotel aan de start /aankomst indien Inge mee wil ! Lastig maar o zo mooi ! Loop die zelf zeker nog een keer. Misschien al dit jaar als de Dijkenmarathon meevalt in september met de olifanten.

Gepost door: Wim | 10-08-10

Proficiat Koen, ik heb je na de aankomst niet meer gevonden. Uwe auto was ook al weg. Ik ben blijven plakken. Ook mijn eerste reactie na de aankomst was "nooit meer". 't was zwaar hé. Nu is het al, misschien nog eens... We zullen wel zien en tot de volgende.

Gepost door: johan | 10-08-10

De commentaren zijn gesloten.